Εκπαίδευση Προτεινόμενο

Παιδικοί Σταθμοί ΕΣΠΑ 2019-2020: Σε ποιους γονείς θα δοθούν επιπλέον voucher

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου αναμένεται να εκδώσει νέα πρόσκληση για να δοθούν voucher για τους παιδικούς σταθμούς σε οικογένειες που έχουν νήπια από 4 ετών και κατοικούν στους 13 δήμους της χώρας που εξαιρέθηκαν τον Αύγουστο από το πρόγραμμα υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

*Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα και έγκυρα; Να λαμβάνεις μέρος σε μεγάλους διαγωνισμούς;;; Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook (Juniorsclub.gr) —–> ΕΔΩ

Με τον τρόπο αυτό, οι οικογένειες παιδιών σε αυτούς τους 13 Δήμους, θα αποκτήσουν πρόσβαση στους βρεφονηπιακούς με κρατική χρηματοδότηση, μέσω voucher.

Ειδικότερα πρόκειται για μια συμπληρωματική πρόσκληση η οποία βγαίνει με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Πρόνοιας Δόμνας Μιχαηλίδου καθώς στους συγκεκριμένους 13 δήμους δεν υπάρχουν υποδομές για να ενταχθούν τα παιδιά από 4 ετών στην υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε στην καθιέρωση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης από την ηλικία των 4 ετών χωρίς όμως να υπάρχουν οι υποδομές με αποτέλεσμα στους συγκεκριμένους 13 δήμους να μην μπορεί να εφαρμοστεί η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση καθώς δεν υπάρχουν οι αναγκαίες κτιριακες εγκαταστάσεις.

Αυτοί είναι οι 13 Δήμοι για τους οποίους θα δοθούν επιπλέον voucher

Οι 13 δήμοι είναι: Κομοτηνής, Παιανίας, Ραφήνας – Πικερμίου, Σαρωνικού, Μαραθώνα, Αμαρουσίου, Ηρακλείου, Κηφισιάς, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Κεντρικής Κέρκυρας, Μαλεβιζιου Ηρακλείου, Κω και Ρόδου.