Εκπαίδευση Προτεινόμενο

Πανελλαδικές 2019: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες- Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία

4170560

Τις βαθμολογικές τους επιδόσεις γνωρίζουν εδώ και λίγη ώρα οι υποψήφιοι για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα στατιστικά στοιχεία για τις επιδόσεις των υποψηφίων, κρίσιμο στοιχείο για την «εκτίμηση» της πορείας των βάσεων εισαγωγής. 

Επιπλέον, οι καταστάσεις με τα αποτελέσματα έχουν αναρτηθεί στα σχολεία της χώρας, χωρίς ωστόσο να αναγράφονται τα ονομαστικά στοιχεία κάθε υποψηφίου, αλλά μόνο ο κωδικός και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα.

Έτσι, από σήμερα, οι 104.000 υποψήφιοι για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και τις 78.335 θέσεις των ΑΕΙ, θα μπορούν να υπολογίσουν τα μόρια που συγκέντρωσαν, προκειμένου να κάνουν τις τελικές επιλογές τους για το Μηχανογραφικό.

Το επόμενο βήμα για τους υποψήφιους είναι η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου. Από την Πέμπτη 4-7-2019 και μετά, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ), στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr. Η προθεσμία για την οριστική υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων λήγει την Δευτέρα 15-7-2019 και είναι αποκλειστική. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο. 

Δείτε τα αποτελέσματα των γραπτών βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΔΩ

Δείτε αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία ΕΔΩ

 
pinakas01