Εκπαίδευση Κοινωνία

Πάντειο: «Μου πέταξαν μπουκάλια, χτύπησαν στο κεφάλι δύο παιδιά» – Επίθεση από αναρχικούς!

panteios-pane

*Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα και έγκυρα; Να λαμβάνεις μέρος σε μεγάλους διαγωνισμούς;;; Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook (Juniorsclub.gr) —–> ΕΔΩ 

Τις στιγμές τρόμου που έζησε στη γενική συνέλευση των φοιτητών του Παντείου, την Τετάρτη, περιέγραψε η κοπέλα που πρώτη δέχθηκε την επίθεση των τραμπούκων κρανοφόρων.

«Όταν ήταν σειρά μου να ανέβω στο βήμα άρχισαν να φωνάζουν και μου πέταγαν μπουκάλια. Δύο παιδιά μέλη της παράταξης δέχθηκαν επίθεση από αναρχικούς και τους χτύπησαν και στου δύο στο κεφάλι» ξεκινά την περιγραφή της η Β. 

«Ήρθε ασθενοφόρο στο πανεπιστήμιο και οι γονείς του ενός ήθελαν να τον πάνε στο νοσοκομείο καθώς υπήρχε ο κίνδυνος διάσεισης. Φοβήθηκε, όμως, το παιδί και δεν ήθελε να δώσει έκταση στο θέμα επομένως δεν πήγε στο νοσοκομείο. Ο άλλο είχε σημάδια στο το κεφάλι από τα χτυπήματα αλλά δεν υπήρχε κίνδυνος για κάτι πολύ σοβαρά» ολοκληρώνει την περιγραφή της στον Ελεύθερο Τύπο για όσα συνέβησαν την Τετάρτη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με την ίδια, μάλιστα, η απόφαση κατάληψης του πανεπιστημίου μέχρι και σήμερα, Παρασκευή, ελήφθη χωρίς απαρτία από μια μικρή ομάδα φοιτητών.

Τα επεισόδια και την επίθεση σε βάρος φοιτητών καταδίκασε και η Σύγκλητος του Παντείου η οποία, σύμφωνα με τα foititikanea.gr, αναφέρει τα εξής:

«Η Σύγκλητος του Παντείου Πανεπιστημίου ομόφωνα εκφράζει την αγανάκτησή της και καταδικάζει τα βίαια επεισόδια που συνέβησαν κατά τη Γενική Συνέλευση των Φοιτητών στις 20/11/2019, που προκλήθηκαν από εξωπανεπιστημιακούς παράγοντες, οι οποίοι προπηλάκισαν φοιτητές του Παντείου Πανεπιστημίου. Θεωρούμε ότι το γεγονός αυτό αποτελεί μια ακόμη επίθεση κατά του Δημόσιου Πανεπιστημίου, η οποία έχει ως μοναδικό στόχο να πλήξει τη δημοκρατική του λειτουργία, να το απαξιώσει και να το υποβιβάσει συνολικά».

fylladio-1-ΚΡΑV MAGA

πηγή