Εκπαίδευση

Παραμένουν οι 130 φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών στα ξενοδοχεία – Δρομολογείται το θέμα των συμβάσεων

pbueoaclbs5ab370fc743bb

Παραμένουν προς το παρόν οι 130 φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών στα δωμάτια των ξενοδοχείων στην Πάτρα, με τα οποία καλύπτεται η έλλειψη δωματίων στη Φοιτητική Εστία.

Οι οικότροφοι φοιτητές έλαβαν προειδοποίηση προ ημερών από τους ξενοδόχους  να εγκαταλείψουν στις 21 Μαρτίου, χθες δηλαδή, τα δωμάτια καθώς τους οφείλονται χρήματα ενώ δεν έχουν ανανεωθεί οι συμβάσεις τους με το Ι Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. (Ίδρυμα Νεολαίας Διά Βίου Μάθηση).

Ωστόσο όπως επεσήμανε εκπρόσωπος των ξενοδόχων στο thebest.gr εστάλησαν κάποιες συμβάσεις ενώ πληρώθηκαν οι δύο μήνες ( Σεπτέμβριος, Οκτώβριος 2017), όπως έχει ανακοινώσει το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.

Στους ξενοδόχους οφείλονται χρήματα για τη διαμονή των παιδιών από τον Ιούνιο του 2017 ως και σήμερα ενώ δεν έχουν ανανεωθεί έκτοτε οι συμβάσεις τους για το διάστημα από τον Μάιο ως και τον Ιούνιο του 2017 και από τον Οκτώβριο του 2017 ως σήμερα.

Πληρώθηκε το δίμηνο Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2017. Οι συμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί αφορούν μήνες του 2018 ενώ για το χρονικό διάστημα του 2017 απαιτείται νομοθετική ρύθμιση.