Κοινωνία

Πάτρα: 6χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στα γεννητικά όργανα παίζοντας στην παιδική χαρά των Υψηλών Αλωνίων

92846

Η χαρά ενός 6χρονου παιδιού μετατράπηκε σε εφιάλτη όταν παίζοντας κοντά στην παιδική χαρά των Υψηλών Αλωνίων, τραυματίστηκε σοβαρά στα γεννητικά όργανα. Το μικρό παιδί χτύπησε με δύναμη στον περίνεο και χρειάστηκε να διακομισθεί στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο παίδων, ενώ υπεβλήθη και σε χειρουργική επέμβαση.

Στο μεταξύ στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών της Πάτρας αναμένεται να διαβιβαστεί δικογραφία που σχηματίστηκε για τον σοβαρό τραυματισμό του 6χρονου. Η μητέρα του παιδιού μετέβη την Τρίτη στο 2ο Αστυνομικό Τμήμα και υπέβαλλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το περιστατικό. Το αγοράκι τραυματίστηκε στα γεννητικά όργανα όταν έπεσε από κατασκευή που υπάρχει στο σημείο και σύμφωνα με πληροφορίες χρησιμεύει ως αποθηκευτικός χώρος εργαλείων εργαζομένων στο δήμο.

Ο 6χρονος εισήχθη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων, το περασμένο Σάββατο οπότε συνέβη και το περιστατικό και θα παραμείνει εκεί μέχρι να αναρρώσει.

Οι γιατροί έκαναν το καλύτερό τους και τώρα παρακολουθούν το μικρό παιδί, ώστε να αναρρώσει ομαλά. Η υγεία του δεν διατρέχει κίνδυνο και στόχος τώρα είναι να αποφευχθεί ενδεχόμενη άλλη βλάβη στο σημείο που τραυματίστηκε.

Σε επικοινωνία και με τον εκπρόσωπο τύπου του δημάρχου, Ανδρέα Αντωνόπουλο και αυτός απέκλεισε το ενδεχόμενο να συνέβη το ατύχημα εντός της παιδικής χαράς καθώς εκεί δεν βρίσκεται καν κουτί αποθήκευσης υλικών δημοτικών υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τον κύριο Αντωνόπουλο, οι παιδικές χαρές – ειδικά μετά την ανάπλασή τους και τα νέα παιχνίδια που διαθέτουν – πληρρούν όλες τις προδιαγγραφές ασφαλείας. Την ίδια στιγμή όμως έχουν και κανόνες και ένας από αυτούς είναι η απαραίτητη εποπτεία από τους γονείς των παιδιών, που παίζουν εντός ή εκτός αυτών.

 

πηγή