Πολιτισμός

Πάτρα: Ακόμα πέντε θέσεις για όσους ενδιαφέρονται ανοίγουν για το ετήσιο εργαστήριο σωματικού θεάτρου του Σπύρου Κουβαρά

ergastiri-somatikou-theatrou-juniorsclub

Το θέατρο ACT και η ομάδα Synthesis 748 από το Παρίσι με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Σωματικού Θεάτρου (Académie Européenne de Théâtre Corporel de Paris – Ecole Magenia), διοργανώνουν απο τον Σεπτέμβριο του 2015 ετήσιο εργαστήριο σωματικού θεάτρου, με εισηγητή τον χορογράφο, χορευτή και physical performer Σπύρο Κουβαρά. 

ergastiri-juniorsclub

Στους ήδη υπάρχοντες συμμετέχοντες, που παρακολούθησαν τους τέσσερεις πρώτους κύκλους του εργαστηρίου, προστίθονται άλλα 5 άτομα, οι θέσεις των οποίων διατείθονται με σειρά προτεραιότητας, αρχής γεννωμένης από τον επόμενο κύκλο του εργαστηρίου που θα γίνει στις 16 και 17 Ιανουαρίου 2016.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται σε ετήσια βάση σε 10 συνολικά κύκλους (καθένας από τους οποίους είναι αυτόνομος και με συγκεκριμένη θεματική), στην μορφή ενός κύκλου ανά μήνα, (6 ώρες ο κάθε κύκλος από Σεπτέμβριο του 2015 έως και τον Ιούνιο του 2016) είναι συνολικής διάρκειας 60 ωρών και απευθύνεται σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες ηθοποιούς, χορευτές, καλλιτέχνες του δρόμου καθώς και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να γνωρίσει την κινησιολογική δραματουργία στο θέατρο.

ergastiri2-juniorsclub

Προηγούμενη κινησιολογική εμπειρία είναι καλοδεχούμενη αλλά όχι απαραίτητη. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 20 άτομα. Απώτερος στόχος του εργαστηρίου, μετά την απαραίτητη και απαιτούμενη εκπαίδευση των συμμετεχόντων και μετά από αυστηρή επιλογή, είναι η σύσταση της πρώτης ομάδας σωματικού θεάτρου της Πάτρας και η δημιουργία παράστασης που θα παρουσιαστεί στο θέατρο act την σεζόν 2015-2016