Πάτρα: Έχει χορηγηθεί στον πρώτο ασθενή το πειραματικό φάρμακο ; Τι απαντά ο Σ. Τσιόδρας;

Έγινε γνωστό, ότι έχουμε στα χέρια μας, ένα φάρμακο όπου είχε δημιουργηθεί για να θεραπεύσει τον Έμπολα, ωστόσο δεν απέδωσε. Αυτό το πειραματικό φάρμακο, φαίνεται ότι μπορεί να αποδώσει στον Κορονοϊό. Δείτε τι απάντησε σε σχετικό ερώτημα, ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και να πάμε τώρα και στην άλλη πλευρά. Μαθαίνουμε ότι στην Πάτρα έχει χορηγηθεί στον πρώτο ασθενή το πειραματικό φάρμακο για τον Έμπολα για τη θεραπεία.

Μπορείτε να μας πείτε περισσότερα για αυτό, πως έφτασε στην Ελλάδα, αν θα δοθεί σε άλλους ασθενείς και ούτως καθεξής;

Σ. ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Υπάρχει ειδική διαδικασία, με την οποία έχει προβλεφθεί και στην πατρίδα μας να γίνει εισαγωγή και διάθεση του φαρμάκου αυτού. Του πειραματικού να τονίσω φαρμάκου.

Ένα φάρμακο το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί σε σοβαρά ασθενείς και στην Κίνα και στην Αμερική και σε άλλες χώρες του κόσμου.

Θα παρακολουθήσουμε και εμείς τα δεδομένα, να έχουμε και τη δική μας εμπειρία. Δημοσιεύτηκε μια εμπειρία από τις ΗΠΑ, η οποία αφορούσε το φάρμακο και δεν έδειξε ότι ήταν καταλύτης στην αντιμετώπιση αυτών των αρρώστων.

Άρα χρειάζεται πολλή προσοχή. Εμείς ακολουθούμε τις διεθνείς οδηγίες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, στη χορήγηση τέτοιων φαρμάκων και δίνουμε και τριπλό αντιικό συνδυασμό, ο οποίος περιλαμβάνει ειδικό φάρμακο για τον HIV, φάρμακο που αφορά τη μαλάρια και έχει βρεθεί ότι έχει μια δράση εναντίον του ιού. Και αυτό το φάρμακο που αναφέρατε, το οποίο έχει εισαχθεί για τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις, έχει εισαχθεί στην πατρίδα μας.

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ίσως σας ενδιαφέρουν