Παιδί

Πάτρα: Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά στον κήπο του Πολύεδρου

1818739

Οι εβδομαδιαίες εκπαιδευτικές δράσεις θα γίνονται στον κήπο του Πολύεδρου μέχρι το τέλος Ιουλίου. Κάθε εβδομάδα Δευτέρα με Παρασκευήμε έναν διαφορετικό θεματικό κύκλο θα δημιουργούμε μαζί με τα παιδιά, με κέφι, φαντασία και έμπνευση. Τα βιβλία, οι εικαστικές εκθέσεις στο Πολύεδρο, ο καταπράσινος κήπος με τα πουλιά να κελαηδούν, μικρές βόλτες στην πόλη και την γειτονιά μας, αφηγήσεις, ολιγόλεπτα animations, επιτραπέζια παιχνίδια, θα μας δίνουν αφορμές και ώθηση για να εκδηλώσουμε συναισθήματα και να εκφραστούμε δημιουργικά. Μαζί μας εκπαιδευτικοί, εμψυχωτές, εικαστικοί, μουσικοί, ηθοποιοί και συγγραφείς.

Ξεκινάμε στις 9 το πρωί με ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού στο βιβλιοπωλείο και τελειώνουμε 1 το μεσημέρι, κάνοντας ένα διάλειμμα για υγιεινό κολατσιό, που τις περισσότερες φορές το φτιάχνουμε μαζί με τα παιδιά.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Τα παιδιά θα διασκεδάσουν, θα ανακαλύψουν και θα μάθουν μέσα από διαφορετικές τεχνικές χρησιμοποιώντας νέα, πρωτότυπα υλικά και πολλή φαντασία !!!

Την πρώτη εβδομάδα θα ξεκινήσουμε με την θεματική ενότητα«παραδεισένιος κήπος». Λουλούδια, δέντρα και πουλιά θα ζωντανέψουν μέσα από βιβλία και τις δημιουργικές κατασκευές των παιδιών.

Την δεύτερη εβδομάδα θα συνεχίσουμε με την θεματική ενότητα «τα παιχνίδια μου». Παίζοντας και δημιουργώντας θα μάθουμε για τα παιχνίδια άλλων εποχών, παιχνίδια που παίζουν τα παιδιά σε άλλες γωνιές του κόσμου και θα φτιάξουμε δικά μας παιχνίδια.

Θα ακολουθήσουν δράσεις με θέμα «θαλασσινά ταξίδια», «το βιβλίο της πόλης» και «ταξίδια στο διάστημα».

Το πρόγραμμα έχουν σχεδιάσει και οργανώσει οι εκπαιδευτικοί Λητώ – Ηλιάννα Καπέλλα, Νικολίτσα Κυριαζοπούλου, Χρυσάνθη Νικολοπούλου και η εικαστικός Όλγα Νικολοπούλου.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο Πολύεδρο, τηλ. 2610 277342, 6948123165

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην στήλη events —-> Πάτρα