Επιστήμη Προτεινόμενο

Πάτρα: Έκθεση από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας στο πλαίσιο του Παγκόσμιου έτους φωτός 2015

etos-fotos-met-juniorsclub

Με την εκδήλωση «Το Φως και το Χρώμα στις Επιστήμες και στις Τέχνες» εγκαινιάζεται στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας (ΜΕΤ) του Πανεπιστημίου Πατρών, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, στις 18.30, η ομώνυμη έκθεση που ξεκίνησε στις 23 Νοεμβρίου 2015 και τελειώνει στις 11 Φεβρουρίου 2016.

Η εκδήλωση όπως και η έκθεση συνδιοργανώνονται από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης –ΕΚΦΕ Αχαϊας και την Ένωση Εικαστικών Πάτρας. Οργανώνονται στο πλαίσιο του Παγκόσμιου έτους φωτός 2015 και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ακαδημαϊκής Κληρονομιάς 2015 με θέμα το φως.

Μετά τους χαιρετισμούς, η εκδήλωση ξεκινά με εκλαϊκευμένες ομιλίες σχετικές με το φως. Ακούγονται οι ομιλίες με τίτλο «Φως και Ύλη: Μια Τεχνολογία για τον άνθρωπο» από τον καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Υλικών ΠΠ Νίκο Βάϊνο και «Η Ανατομία ενός Φωτονίου» από τον Λέκτορα του Τμήματος Φυσικής ΠΠ Χαράλαμπο Αναστόπουλο.

Στη συνέχεια πραγματοποιούνται παρουσιάσεις με θέμα το φως και το χρώμα στην τέχνη. Παρουσιάζεται «Φως και Χρώμα, από τον Γκρέκο στον Emil Nolde» από την Επίκουρη Καθηγήτρια Διδακτικής της Τέχνης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Π Π Ξένια Αραπάκη και την Εικαστικό-Εκπαιδευτικό-Κοινωνιολόγο Άννα Πήττα, καθώς και  «ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ- Προσδιορίζοντας τις αξίες των αντιθέσεων του φωτός μέσα από την τέχνη» από την Εικαστικό -Εκπαιδευτικό Β/βάθμιας Εκπαίδευσης-Πρόεδρο της Ένωσης Εικαστικών Πάτρας Χρυσάνθη Βανταράκη και τον Εικαστικό-Εκπαιδευτικό Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Αριστομένη Χατζήπαπα.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην στήλη events –> τοπικά