Πολιτισμός

Πάτρα: H “Cogitans-δράσεις πολιτισμού” ξεκινά τον νέο χρόνο με νέες καλλιτεχνικές συναντήσεις

cogitans2-juniorsclub

Cogitans-δράσεις πολιτισμού ξεκινά τη νέα χρονιά με τη διοργάνωση ενός κύκλου 7 συναντήσεων με τίτλο «Από την αισθητική φιλοσοφία στη θεωρία των επιμέρους τεχνών» με εισηγητή τον ΦΩΤΗ ΤΕΡΖΑΚΗ. Το πρώτο μάθημα πραγματοποιείται την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου, ώρα 19:30, στην Cogitans.

Ο κύκλος αυτός περιλαμβάνει μια σειρά μαθημάτων πάνω στη γενική θεωρία, τις ειδικές θεματικές και τα ερμηνευτικά ρεύματα που έχουν αναπτυχθεί, ιδίως στον 20ο αιώνα, για την εξειδικευμένη κριτική των καλών τεχνών – της λογοτεχνίας, της μουσικής και των εικαστικών (ζωγραφική, γλυπτική) – δίνοντας ταυτόχρονα ένα ιστορικό περίγραμμα της εξέλιξης των παραπάνω τεχνών.

cogitans-juniorsclub

Πλαισιώνονται από ένα εισαγωγικό μάθημα που αποσαφηνίζει τις βασικές έννοιες της αισθητικής θεωρίας και των ιδιαίτερων επιστημολογικών πεδίων που σχετίζονται μαζί της (ιστορία της τέχνης. τεχνοκριτική, θεωρία του γούστου ή της πρόσληψης), και ένα επιλογικό μάθημα που αναφέρεται στις πρόσφατες συζητήσεις πέρι του λεγόμενου «μεταμοντερνισμού» (με μια ειδική παρέμβαση στην αρχιτεκτονική).

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην στήλη events –> τοπικά