Πολιτισμός

Πάτρα: Οι δράσεις του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών για τον μήνα Οκτώβριο

mouseio.juniorsclub.gr

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών ξεκινά δυναμικά τον μήνα Οκτώβριο με πολλές εκδηλώσεις και προγράμματα για μεγάλους και παιδια.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και το βιβλιοπωλείο 38 µοίρες και 14 λεπτά διοργανώνουν ένα αφιέρωµα στον συγγραφέα Κώστα Λογαρά. Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015, ώρα 20:00, στο αµφιθέατρο του Μουσείου.

Για το έργο και την προσωπικότητα του Κ. Λογαρά µιλούν οι: Μαρία Στασινοπούλου, φιλόλογος – κριτικός λογοτεχνίας, Γιάννης Παπαθεοδώρου, επ. καθηγητής Νέας Ελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων, Παύλος Τσίµας, δηµοσιογράφος.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην στήλη events –> τοπικά

Την Κυριακή 18-10-2015 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας προσκαλεί τους µικρούς της φίλους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, για να γνωρίσουν το µικρό πήλινο αλογάκι, να ακούσουν την ιστορία του και να δηµιουργήσουν τα δικά τους αλογάκια. Η δράση απευθύνεται σε παιδιά 5-10 χρονών. Παρέχεται δωρεάν στα παιδιά και σε έναν συνοδό.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην στήλη events –> τοπικά

Το χώµα κρύβει πολλά µυστικά. Μυστικά και ιστορίες που µας αποκαλύπτουν πως ζούσαν οι άνθρωποι στην αρχαία εποχή. Για να τα ανακαλύψουµε, πρέπει να γίνουµε αρχαιολόγοι και να κάνουµε ανασκαφή.

Στο πλαίσιο της εβδοµάδας προβολής του πολυσχιδούς έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας επαναλαµβάνει την επιτυχηµένη της δράση την Κυριακή 25-10-2015 και προσκαλεί τους µικρούς της φίλους να γίνουν αρχαιολόγοι, να πάρουν µέρος σε µια ανασκαφή σε ειδικά διαµορφωµένο χώρο του Μουσείου, για να ανακαλύψουν και να διαβάσουν τα µυστικά του παρελθόντος.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην στήλη events –> τοπικά