Κοινωνία

Πάτρα: Λειτουργεί και πάλι το παιδονευρολογικό στο Καραμανδάνειο

karamandaneio-7-620x420

Τέλος στην ταλαιπωρία δεκάδων ασθενών θα δοθεί με τον διορισμό εδώ και λίγο καιρό και την κάλυψη της κενής θέσης του ιατρού νευρολόγου στο παιδονευρολογικό τμήμα του Καραμανδανείου νοσοκομείου παίδων. Ως γνωστό από τον Ιανουάριο του 2019 είχε δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα στο μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο της Δυτικής Ελλάδος καθώς δεν υπήρχε παιδονευρολόγος!

Πρόκειται για μια ειδικότητα γιατρού, απαραίτητη με τη θέση να έχει μείνει κενή μετά τη συνταξιοδότηση του προηγούμενου γιατρού αυτής της ειδικότητας, στο Καραμανδάνειο.

Όπως είχε γραφτεί, ενώ είχε βρεθεί ο άνθρωπος μετά από σχετικό δημόσιο διαγωνισμό που θα αντικαταστήσει τον παιδονευρολόγο του Καραμανδανείου, δεν είχε τοποθετηθεί στην θέση του λόγω γραφειοκρατίας που είχε να κάνει με τη δημοσίευση του ΦΕΚ.

Τελικά ο ιατρός της ειδικότητας της νευρολογίας, ο οποίος από τις 22 Απριλίου 2019, διορίστηκε και ανέλαβε τη θέση στο Καραμανδάνειο είναι ο Αδαμάντιος Κατερέλος. Αναλαμβάνει τη θέση αυτή μετά από περίπου 3 μήνες αναστολής της λειτουργίας του παιδονευρολογικού τμήματος του Καραμανδανείου. Το προηγούμενο διάστημα τα περιστατικά απ’ όλη τη Δυτ. Ελλάδα παραπέμπονταν στην Αθήνα.

*Ο Κατερέλος Αδαμάντιος, MD, MSc, PhDc είναι Νευρολόγος – Επιμελητής Β’ Ε.Σ.Υ., Υπεύθυνος Παιδονευρολογικού Τμήματος Γ.Ν.ΠΑΙΔΩΝ «Καραμανδάνειο».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγή