Έφηβος - Φοιτητής Πολιτισμός

Πάτρα: Μαθήματα θεάτρου για Ενήλικες και Εφήβους με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Μίλτο Νίκα

POSTER_FINAL

Η ομάδα ΣΠΙΝΘΗΡΑΣ ξεκινά τις εκπαιδευτικές της δράσεις διοργανώνοντας μαθήματα θεάτρου με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Μίλτο Νίκα. Σύντομα ξεκινά η ομάδα των ενηλίκων καθώς και η ομάδα του εφηβικού θεάτρου.  Με τα Μαθήματα θεάτρου για Ενήλικες ξεκινά ένας νέος κύκλος βιωματικών θεατρικών συναντήσεων όπου  θα γνωρίσουμε το θέατρο συνόλου και τις βασικές αρχές υποκριτικής κίνησης και λόγου. Με διασκεδαστικό τρόπο θα αναζητήσουμε τη χαρά της θεατρικής πράξης, θα εξερευνήσουμε τους μηχανισμούς παραγωγής του λόγου και της κίνησης, θα έρθουμε σε επαφή με τις βασικές σχολές υποκριτικής και με την τεχνική του αυτοσχεδιασμού  θα δημιουργήσουμε τις δικές μας ιστορίες.

*Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα και έγκυρα; Να λαμβάνεις μέρος σε μεγάλους διαγωνισμούς;;; Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook (Juniorsclub.gr) —–> ΕΔΩ

Τα Μαθήματα εφηβικού θεάτρου θα είναι συναντήσεις φαντασίας για την ανάπτυξη της προσωπικότητας, της δημιουργικής ατομικότητας, της έκφρασης, και του εσωτερικού κόσμου των εφήβων. Με παιχνίδια και ασκήσεις φαντασίας, μέσα από την τεχνική του αυτοσχεδιασμού, τις μουσικές και κινητικές ασκήσεις, την ορθοφωνία, τις ασκήσεις αναγνώρισης και ανάπτυξης της σκέψης και των συναισθημάτων, οι έφηβοι θα διδαχθούν τις βασικές αρχές της υποκριτικής τέχνης και θα έρθουν σε επαφή με τον υπέροχο κόσμο του Θεάτρου.

 Στόχος αυτών των θεατρικών συναντήσεων είναι μέσα από το θέατρο να ξυπνήσουμε την φαντασία μας, να αναγνωρίσουμε και να αναπτύξουμε τον εσωτερικό μας κόσμο και μαζί με τους συμπαίκτες μας να γυμνάσουμε την ικανότητα της έκφρασης και της επικοινωνίας.

21247938_10213890810045392_880506265_o

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6937430969

Σύντομο βιογραφικό του Μίλτου Νίκα:  Ο Μίλτος  Νίκας γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε θέατρο στην Δραματική Σχολή «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας» Γιώργου Κιμούλη  και στον Θεατρικό Οργανισμό «Εστία» του Γιάννη Ρήγα. Εργάστηκε για 15 χρόνια ως ηθοποιός στην Αθήνα, τώρα μένει κι  εργάζεται στην Πάτρα. Υπήρξε υπεύθυνος σπουδών στο «Θεατρικό Σχολείο» του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, συμμετείχε στο πρόγραμμα  του Πανεπιστημίου Πατρών «Εκπαίδευση Παιδιών Ρομά» και είναι ιδρυτικό μέλος της  αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας « Σπινθήρας». Έχει  σκηνοθετήσει τις παραστάσεις:  «8 γυναίκες κατηγορούνται», «Έρωτας στη Μόσχα »,  «Ο Χρόνος είναι ένα παιδί που παίζει», «Ψύλλοι στα αυτιά», «31», «Γιαννούλα», «Patrasso», «Μέρα ή Νύχτα», «Ο Συμβολαιογράφος», «Θα σου χαρίσω μια λέξη», «Το έκτο πάτωμα», «9 Σταγόνες» .