Πολιτισμός

Πάτρα: Με κατάμεστο το Δημοτικό Θέατρο Απόλλων πραγματοποιήθηκε η παράσταση “Ο Μικρός Πρίγκιπας” από τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜεΑ ΚΟΜΑΙΘΩ

parastasi3-juniorsclub
Τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ του Δήμου Πατρέων παρουσίασαν την Τετάρτη 1η Ιουνίου , τον Μικρό Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ, στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων.
 
parastasi2-juniorsclub
 
Ήταν μία εξαιρετική και ευφάνταστη παράσταση , γεμάτη χρώματα, μουσική και τραγούδια. Τους ρόλους ερμήνευσαν τα παιδιά του κέντρου ΚΟΜΑΙΘΩ, που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους επί σκηνής. Την σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης είχε η Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη .
 
parastasi-juniorsclub
 
Την μουσική είχε γράψει ο Χρίστος Γιαννόπουλος και τα σκηνικά – κοστούμια η Βάλια Ψωμιάδη. Στο πιάνο ήταν η Olena Fedko και τα τραγούδια ερμήνευσε η Μαρία Ρούτση. Ο Φίλιππος Παπαδόπουλος και ο Γιώργος Χαριτάτος στους ρόλους του αφηγητή και του Μικρού Πρίγκιπα, μαζί με τους εργαζόμενους, του κέντρου ΚΟΜΑΙΘΩ, συνεργάστηκαν άψογα με τους «μικρότερους ηθοποιούς» επί σκηνής .
 
parastasi9-juniorsclub
 
Ο Διονύσης Καρατζάς, παρών στην εκδήλωση μαζί με τον πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού Θεόδωρο Τουλγαρίδη, τον πρόεδρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Πάτρας Ανδρέα Τερζή, τους αντιδημάρχους κ.κ. Πελεκούδα και Στάμο, η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του οργανισμού κ. Ελένη Μπιρλή, μέλη του Δ. Συμβουλίου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και κυρίως με ένα θεατρόφιλο κοινό που χειροκρότησε επανειλημμένα το θεατρικό ταξίδι των παιδιών, ο ποιητής με τα δικά του λόγια από το έργο του Απ’ το Μισό παράθυρο σκιαγραφεί εξαιρετικά τον Μικρό Πρίγκιπα των παιδιών:
 
“Βάζω πολλά χρώματα και πολύ αέρα στα πανιά της ψυχής, γιατί θέλω να ανοιχτείτε ο ένας στον άλλο κι όλοι σε όλα. Δεν μπορώ να σας βλέπω μπερδεμένους στον εγωισμό σας, εκστασιασμένους με ότι λάμπει ή απογοητευμένους απ’ ότι δεν σας φανερώνεται. Εγώ διαρκώς σας ρίχνω μαντήλια. Ξεδιπλώστε τα μαντήλια της γνώσης, βρείτε στα χρώματα δρόμους ταξιδιών, πατρίδες ξεχασμένες και ανοιχτείτε στην Αγάπη.
 
Ο Μικρός Πρίγκιπας του Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ θα επαναληφθεί για να έχουν τη δυνατότητα περισσότεροι θεατές να απολαύσουν την μαγεία της τέχνης των παιδιών επί σκηνής!”
 
parastasi8-juniorsclub
 
parastasi6-juniorsclub
 
parastasi7-juniorsclub