Πάτρα: Ο Δήμαρχος έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα και τόνισε «Δεν μπορεί κάποιοι να ζουν και κάποιοι να σέρνονται»

Εκπροσώπους αρχών και φορέων, αλλά και τους δημότες που ήθελαν να του ευχηθούν για τη νέα χρονιά, υποδέχθηκε την Πρωτοχρονιά το πρωί στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, αμέσως μετά την Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλης.

dimarxos3-juniorsclub

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στην οποία συμμετείχε και έδωσε τις δικές του ευχές, ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο Δήμαρχος ευχήθηκε υγεία, προσωπική και οικογενειακή σε όλους, θερμές από καρδιάς ευχές στον πατραϊκό λαό που υποφέρει και βασανίζεται από την βάρβαρη πολιτική και τα αντιλαϊκά μέτρα.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του, αναφέρθηκε στις σημερινές συνθήκες διαβίωσης του λαού, κάνοντας λόγο για ένα «κοινωνικό πόλεμο» που βρίσκεται σε εξέλιξη και ο οποίος «κόβει τα όνειρα των παιδιών μας», ενώ η ανεργία τσακίζει μικρούς και μεγάλους.

dimarxos4-juniorsclub

«Μας έφτασαν –είπε- σε σημείο να θεωρούμε κατόρθωμα ότι ο Δήμος και η Εκκλησία, σώζουμε τον κόσμο με τα συσσίτια ή ότι καταφέραμε να κοιμίσουμε κάτω από μία στέγη τους άστεγους. Αυτό δεν πρέπει να γίνεται αποδεκτό από κανέναν και κυρίως από αυτούς που έχουν τις τύχες του λαού μας στα χέρια τους. Δεν μπορεί κάποιοι να ζουν και κάποιοι να σέρνονται».

Ο Δήμαρχος σημείωσε πως η Δημοτική Αρχή και το 2016 θα συνεχίσει, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα, τον αγώνα για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών και καταλήγοντας τόνισε: Σταθεροί στην υπεράσπιση των λαϊκών στρωμάτων, θα βάλουμε το δικό μας λιθαράκι για να ενισχυθεί η αντίσταση στα αντιλαϊκά μέτρα. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η πάλη του λαού και της νεολαίας, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες με κοινωνική λαϊκή συμμαχία. Για να ανοίξει ο δρόμος της ελπίδας και της προοπτικής με τον λαό στην εξουσία.

dimarxos2-juniorsclub

Παρόντες μεταξύ άλλων, ήταν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Γρηγόρης Αλεξόπουλος, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αναστασία Τογιοπούλου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, Αντιδήμαρχοι, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Κώστας Χριστόπουλος και Χρήστος Πατούχας, εκ μέρους του Γιάννη Δημαρά ο Ανδρέας Φίλιας, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, ο πρώην Δήμαρχος Ανδρέας Καράβολας και οι βουλευτές Ανδρέας Κατσανιώτης και Ιάσων Φωτήλας.

Ίσως σας ενδιαφέρουν