Διάφορα

Πάτρα: Οι μικροί αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες και έκλεψαν την παράσταση στην 1η Κεντρική Καρναβαλούπολη

GEO_0350

Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν το πρωί του Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου μικροί και μεγάλοι έμειναν απτόητοι και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της 1ης Κεντρικής Καρναβαλούπολης που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, στο πλαίσιο του Καρναβαλιού των Μικρών.

2

1

4

Οι μικροί καρναβαλιστές με τους συνοδούς τους προσήλθαν παρά τη βροχή και ξέδωσαν με τις δράσεις που είχε ετοιμάσει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» δίνοντας ζωή, χαρά και φρεσκάδα στα Υψηλά Αλώνια και μεταδίδοντας αισιοδοξία και ελπίδα με τα χαμόγελά τους.

GEO_0328

GEO_0361

GEO_0394

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησαν οι συμμετοχές των δημοτικών σχολείων που παρουσίασαν πεντάλεπτα θεατρικά σκετς και χορευτικά που μαγνήτισαν μικρούς και μεγάλους προσφέροντας μια όαση ξενοιασιάς. Συμμετείχαν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών (Στρούμπειο), το 3ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, το 24ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, το 50ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, το 64ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών και 2ο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαγιάς με τα παιδιά να γίνονται πρωταγωνιστές. Ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία όπου ενθαρρύνθηκε η συμμετοχή των λιλιπούτειων καρναβαλιστών και υπογραμμίστηκε η δημιουργική τους αξία, ενώ υλοποιήθηκε η άριστη συνεργασία με τα δημοτικά σχολεία. Οι δημιουργίες των παιδιών χαρακτηρίστηκαν από ευαισθησία, κέφι, διασκέδαση, ευρηματικότητα, φαντασία και αμείωτη καρναβαλική διάθεση, στοιχεία γνήσια του καρναβαλικού πολιτισμού μας που αφήνουν πολλές ελπίδες για το μέλλον του Πατρινού Καρναβαλιού. Την ελπιδοφόρα αυτή συμμετοχή και συνεργασία εξήρε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας» Νίκος Χρυσοβιτσάνος, ο οποίος έδωσε αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής στους εκπροσώπους των δημοτικών σχολείων.

Επίσης οι μικροί εμπλέχτηκαν σε δημιουργικές και διασκεδαστικές δραστηριότητες όπως διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά,  χορό, face  painting, σούπερ ήρωες και άλλες εκπλήξεις με τη συμμετοχή και την καθοδήγηση της ομάδας «Πριγκίπισσες και Ήρωες by Φρουφρού».   

Η πλατεία των Υψηλών Αλωνίων είχε πλαισιωθεί από καρναβαλικά στοιχεία και κατασκευές, που έστησαν έναν εκτεταμένο παραμυθένιο παιδόκοσμο.

GEO_0501

Xορηγοί επικοινωνίας Πατρινού Καρναβαλιού 2018: ΕΡΤ, ΕΡΤ3, Ελληνική Ραδιοφωνία Πρώτο Πρόγραμμα 91.6-105.8, ΕΡΤ Πάτρας, ΕΡΤ Πύργου.