Κοινωνία

Πάτρα: Παιδική πορνεία στα Ψηλά Αλώνια – Σοκαριστική μαρτυρία

873

Η παιδική πορνεία “ανθίζει” στις κεντρικές πλατείες της Πάτρας. Ειδικά εκεί όπου συχνάζουν μικρά παιδιά. Ηλικιωμένοι συνευρίσκονται ερωτικά με ανήλικα έναντι εξευτελιστικού τιμήματος. Αλεπάλληλα τα ρεπορταζ όμως δυστυχώς δεν ιδρώνει κανενός το αυτί. Τώρα έρχεται να προστεθεί μία ακόμα σοκαριστική περιγραφή της σκηνογράφου Μαρίας Αλανιάδη στη σελίδα της στο fb. Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Καθόμουν σε ένα παγκάκι εντός της περίφραξης ενώ τα μικρά μου έπαιζαν.
Κάποια στιγμή πίσω μας, πηδούν τα κάγκελα 3 γυφτάκια (2 κορίτσια, 1 αγόρι) και ταυτόχρονα πλησιάζει ένας άνδρας που τους μίλαγε. Αυτά ήταν λίγο αμήχανα αλλά ήρεμα, χωρίς τη βαβούρα που κάνουν συνήθως όταν προκαλούν. Έδειχναν σαν να ένιωσαν ασφάλειά που μπήκαν μέσα από τα κάγκελα και στάθηκαν διπλά μας.
Φαντάστηκα ότι τον είχαν ενοχλήσει και προσπάθησαν να τον αποφύγουν…

Το περίεργο ωστόσο ήταν ότι τα μικρά δεν απομακρύνθηκαν αλλά κάθονταν να τον ακούσουν.Τότε άκουσα πιο καθαρά τον άνδρα να λέει στο κοριτσάκι “Δεν σου είπε η μαμά σου σήμερα να πας να πουλήσεις?”
Φαντάστηκα ότι θα ήταν κάποιος δικός τους από αυτούς που τα επιτηρούν για να τους μαζεύουν τα χρήματα, και ίσως τους έκανε παρατήρηση που άφησαν την δουλειά για να παίξουν….

Γύρισα από περιέργεια να δω τι τύπος είναι αυτός και τελικά δεν ήταν δικός τους. Ήταν ένας φυσιολογικός απλός κύριος.
Τότε φαντάστηκα ότι μπορεί να έιναι κανένας περίεργος από αυτούς που τους γκρινιάζουν όπου τα πετύχουν…
Γυρνάει και απομακρύνεται ήρεμα…

Ξαναβλέπω αργοτερα τον άνδρα σε ένα παγκάκι δίπλα μας να μιλάει με ένα ακόμα κοριτσάκι, το μικρότερο της παρέας, ίσως κ 7χρονο… Το παιδί τον άκουγε προσεχτικά, αλλά είχε ένα βλέμμα που με έκανε να αναρωτηθώ πολύ έντονα τι είδους επαφή μπορεί να έχουν αυτοί οι δύο για να τον παρακολουθεί έτσι το παιδί…
Τι φάση ??? όπως λέει και η νεολαία μας σήμερα….
Τέλος πάντων αναζήτησα τα δικά μου και τους έχασα…

Μέτα από λίγο ένας φίλος γονιός μας λέει:
” Τον είδατε τον γκριζομάλλη τύπο με τη κόκκινη μπλούζα και τα γένια που μίλαγε εδώ πίσω στα γυφτάκια? “Ψώνισε” ένα και το πήγε κάτω στα σχολεία στην Βύρωνος. Τον ακολούθησα και τον είδα με κατεβασμένα τα παντελόνια να έχει στριμώξει το παιδί στο σκοτάδι. Γύρισα μπας κ προλάβω τους αστυνόμους στη γωνία..”
Εκεί που μας μίλαγε πέρναγε ένα περιπολικό και πρόλαβε και το σταμάτησε. Κατέβηκαν προς τα σχολεία.

Τα γυφτάκια που είχαν μείνει στη πλατεία πήραν χαμπάρι ότι το περιπολικό έστριψε στη Βύρωνος και έπαθαν πανικό. Στέκονταν με τα χέρια στο κεφάλι και με έντονη αγωνία. Προφανώς γνώριζαν πολύ καλά και τι συνέβαινε και που συνέβαινε…

Τελικά ο άνδρας είχε προλάβει να φύγει…

Τριγύρω κάτοικοι αναφέρουν ότι αυτό γίνεται όλη την ώρα εκεί. Έχουν κάνει “πιάτσα’ την πλατεία, λένε, και για αυτό μαζεύονται και πολλοί ρομά εκεί… Μέχρι και γερόντια, λένε, να κουβαλάνε πιτσιρικάκια στις πολυκατοικές έχουν δει, λένε…

Και αναρωτιέμαι …
πως λυνεται αυτό ?
πως προστατευονται τα παιδια μας?
πως προστατευονται και εκείνα τα παιδιά ?
πως πιάνονται αυτοί οι κύριοι?
πως τιμωρούνται ?
τι κάνουν οι αρμόδιοι?
τι κάνουμε εμείς ?

Ναρκωτικά στην πλατεία Όλγας…
Παιδική πορνεία στα Ψηλά Αλώνια…
Έλεος δεν είμαστε και στο Χονγκ Κονγκ, σε μια σκατιά πόλη είμαστε….”