Κοινωνία Προτεινόμενο

«Πάτρα προσβάσιμη πόλη για όλους» – Ο σκοπός της συνάντησης για τα ΑμεΑ

02_18023930_fcc894_2566645a

Ευρεία σύσκεψη φορέων του Δήμου Πατρέων, υπό τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη με θέμα: «Πάτρα προσβάσιμη πόλη για όλους» και τη συμμετοχή εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Συλλόγων ΑμεΑ, Παραπληγικών, Τυφλών και της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑμεΑ, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου.

Στόχος της συνάντησης, καθώς και των επόμενων που θα ακολουθήσουν, είναι να υπάρξει κοινός σχεδιασμός και προγραμματισμός των δράσεων σε συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τους φορείς του Δήμου Πατρέων, για την προσβασιμότητα στην πόλη, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Πάτρας Προσβάσιμη Πόλη 2020.

Στη συζήτηση αποτυπώθηκε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων για την πρόσβαση όλων, χωρίς αποκλεισμούς (ΑμεΑ, «εμποδιζόμενων ατόμων»), σε όλη τη λειτουργία της πόλης, όπως σε δημόσιους χώρους, υπηρεσίες, χώρους πολιτισμού, εκπαίδευσης, εργασίας, αναψυχής, δημόσιων συγκοινωνιών κ.α.

Στο παραπάνω πλαίσιο θα συνεχιστεί η προσπάθεια από τη Δημοτική Αρχή και την Ομάδα Έργου του Δήμου, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς της πόλης μας.