Πάτρα: Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της έκθεσης φιγούρας θεάτρου Σκιών

Με την παρουσίαση στις 8.00 το βράδυ της Δευτέρας 19 Μαρτίου του λευκώματος «Ο Καραγκιοζοπαίχτης Ντίνος Θεοδωρόπουλος (1890-1975) και το Θέατρο Σκιών της Πάτρας και της Δυτ. Ελλάδας ως το 1940»), συνεχίζονται οι παράλληλες εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων στο πλαίσιο της έκθεσης φιγούρας θεάτρου Σκιών που φιλοξενείται στη Δημοτική Πινακοθήκη.

Η παρουσίαση του λευκώματος θα γίνει στο χώρο της Πινακοθήκης με ομιλητές τον Πρόεδρο της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος -Συγγραφέα Λεωνίδα Μαργαρίτη και το Συγγραφέα Βασίλειο Χριστόπουλο.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων στις 11.30 το πρωί του Σαββάτου (αύριο) 17 Μαρτίου, στο φουαγιέ της Πινακοθήκης, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια κατασκευής φιγούρας για παιδιά.

skion

Η έκθεση

Η έκθεση φιγούρας θεάτρου Σκιών η οποία είναι αφιερωμένη στον καραγκιοζοπαίχτη Ντίνο Θεοδωρόπουλο (1890-1975), έναν από την αποκαλούμενη Τριανδρία του Πατρινού Θεάτρου Σκιών (Μίμαρος-Βασίλαρος-Θεοδωρόπουλος), συνεχίζει τη λειτουργία της έως τις 29 Απριλίου, και  περιλαμβάνει σπάνιες φιγούρες από πλαστικό, η πλειοψηφία των οποίων κατασκευάστηκε στις Η.Π.Α., όπου έδρασε καλλιτεχνικά ο Ντίνος Θεοδωρόπουλος από το 1914 έως και το έτος 1929, όταν επέστρεψε στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Πάτρα ως το τέλος της ζωής του.

Μεταξύ των εκθεμάτων περιλαμβάνονται σπάνια χειρόγραφα έργων του Ντίνου Θεοδωρόπουλου, με έμφαση στο κλασικό έργο «Ο Βασιλιάς των Ορέων», καρτ-ποστάλ, ρεκλάμες, φωτογραφικό υλικό, δίσκοι και αφίσες, τα οποία προέρχονται από τη Συλλογή του Θεοδωροπούλειου Μουσείου και Θεάτρου Σκιών Πάτρας, με υπεύθυνο συντήρησης και διάσωσης του υλικού τον Νίκο Φραγκόπουλο-Θεοδωρόπουλο. Η επιμέλεια της Έκθεσης είναι του καραγκιοζοπαίχτη και εκπαιδευτικού Θωμά Αθ. Αγραφιώτη.

 

 

 

 

 

 

Πώς σας φάνηκε;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ίσως σας ενδιαφέρουν