Πάτρα: Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα δράσεων στο Πολύεδρο

Έκθεση Συνεχίζεται η ομαδική θεματική έκθεση Ζωγραφικής

«Σαν παρομοίωση του παραδείσου, ο κήπος…»

Συμμετέχουν: Βελαώρας Χάρης, Μπακάλου Παρασκευή, Μπρισκόλα     Αναστασία,     Μπρισνόβαλη Αγγελική, Νικολοπούλου Όλγα, Παπαδουλή Αφροδίτη, Πρέσσας Νίκος,    Σταθόπουλος Παναγιώτης, Φερεντίνου Μαρία και Winch Alexande.

Τρίτη 4            Παρουσίαση βιβλίου του Βασίλη Κατσικονούρη

8.30     «Καρό παιδιά, ριγέ πατεράδες» Ιστορίες από δύο γενιές, εκδόσεις                        το βράδυ        Καστανιώτη. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο  Βαγγέλης Μιχάλης, η Γιώτα Ξυλιά και η Ελένη Ροδοπούλου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και ο συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του.

Παρασκευή 7    Τριήμερο κύκλο μαθημάτων με την  ιστορικό Μαρία Ευθυμίου

Εθνολογικό   Θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στην Πάτρα από 7 έως 9 Μουσείο       Ιουνίου ένα κύκλο μαθημάτων με θέμα Η Επανάσταση του 1821: ένα   5.30-9 μ.μ.   δύσκολο εγχείρημα μιας περίπλοκης κοινωνίας”.  Τα μαθήματα θα γίνουν σε συνεργασία με την Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία Πελοποννήσου, το Πολύεδρο και το ΕΚΠΑ. Την Παρασκευή και το Σάββατο το απόγευμα θα γίνουν στο χώρο του Εθνολογικού Μουσείου (στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, 6ος όροφος) στην πλ. Γεωργίου, και την Κυριακή το πρωί στο Πολύεδρο. Τα μαθήματα θα είναι ελεύθερα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε στο τηλέφωνο του Πολύεδρου 2610277342 ή  6948123165 και 6977394054.

Σάββατο  8       Εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά 5 εώς 12 ετών

11-1 το πρωί     «Πετάμε….στον κήπο», δημιουργώντας τα δικά μας πουλιά.

Σάββατο  8   Δεύτερη μέρα μαθημάτων  με την  ιστορικό Μαρία Ευθυμίου

 Ιστορικό – Εθνολογικό   Μουσείο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης 6ος όροφος.       
5.30-9. μ.μ.

Σάββατο  8      Μουσική παράσταση «Πολύχρωμες Ζακέτες» με την Πολυξένη Καράκογλου

9 μ.μ.              Η  Μικρή Άρκτος παρουσιάζει μια καινούργια πρόταση, τις «Πολύχρωμες ζακέτες». Έναν κύκλο τραγουδιών που αποτυπώνει την συνάντηση τριών νέων και σημαντικών ταλαντούχων καλλιτεχνών: της στιχουργού Αθηνάς Σπανού, του συνθέτη Γρηγόρη Πολύζου και της ερμηνεύτριας Πολυξένης Καράκογλου

Κυριακή  9       Τελευταία μέρα μαθημάτων με την  ιστορικό Μαρία Ευθυμίου

10 -1.30              Στο Πολύεδρο

το πρωί

Δευτέρα 10     Παρουσίαση βιβλίου του Σωτήρη Π. Βαρνάβα στην Αγορά Αργύρη

 7 μ.μ.         «Διαστάσεις του Χωροχρόνου», εκδόσεις Γαβριηλίδη. Τα σχέδια της  ποιητικής συλλογής φιλοτέχνησε ο Χρόνης Μπότσογλου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Σωκράτης Λ. Σκαρτσής, η Άννα Κατσιγιάννη και ο Στέλιος Θ. Μαφρέδας.

Τρίτη 11        Παρουσίαση βιβλίου του Βασίλη Χριστόπουλου

8.30          «Γιατί σ’ εμένα;», εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Λάζαρης το βράδυ       Ανδρέας και ο Φιλιππίδης   Σταμάτης,  ενώ μικρές παρεμβάσεις θα γίνουν από τους ποιητές: Μπεθυμούτη Αλέκο και Τσιρώνη Γιώργο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ίσως σας ενδιαφέρουν