Παιδί

Πάτρα: Το Λιθογραφείον παρουσιάζει το παραμύθι του Παύλου Σκούρα «Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος»

parastasi-juniorsclub

Το θέατρο Λιθογραφείον παρουσιάζει στην κεντρική του σκηνή το παραμύθι του Παύλου Σκούρα «Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος» καθημερινές για σχολεία από 8 Φεβρουαρίου 2016 και Σάββατο και Κυριακή για το κοινό: 20 & 21, 27 & 28 Φεβρουαρίου, 5:00 το απόγευμα

Μια παράσταση που αφηγείται μια εκδοχή της γέννησης του Πατρινού Καρναβαλιού, που παρουσιάζει με γλαφυρό τρόπο τα στοιχεία που το κάνουν μοναδικό. Ένα πολυθέαμα με τεχνικές θεάτρου σκιών, ειδικές πρωτότυπες φιγούρες, μουσική και τραγούδια που γράφτηκαν ειδικά για την παράσταση, βίντεο και εντυπωσιακά εφέ, που στόχο έχει να φέρει σε επαφή τα παιδιά με τις πραγματικές αξίες του Πατρινού Καρναβαλιού, την λαϊκότητα, την παράδοση, την δημιουργία, την συμμετοχή, την χαρά.

parastasi-juniorsclub

Παράλληλα μέσα από την παράσταση αυτή τα παιδιά ξαναγνωρίζουν την πόλη τους, μια και έρχονται σε επαφή με αυθεντικό φωτογραφικό υλικό και πλάνα τόσο από το Πατρινό Καρναβάλι του 19ου αιώνα, όσο και από μια Πάτρα που δυστυχώς, δεν γνώρισαν ποτέ. Είναι μια παράσταση ιστορικής μνήμης και πατριδογνωσίας, δηλαδή.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην στήλη events –> τοπικά