Κοινωνία

Πάτρα: Τοποθετήθηκε στο χώρο της πλαζ ο μηχανισμός Seatrack για ΑμεΑ

rampa-juniorsclub

Τοποθετήθηκε στο χώρο της πλαζ στην Αγυιά και ξεκίνησε τη λειτουργία του, ο μηχανισμός Seatrack για ΑμεΑ.

Τις εργασίες εγκατάστασης και λειτουργίας της ράμπας, παρακολούθησαν από κοντά ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης και ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού Θεόδωρος Τουλγαρίδης.

Η λειτουργία της ράμπας στην πλαζ, όπως και στην παραλία του Αγίου Βασιλείου, ήταν αίτημα των ΑμεΑ το οποίο ικανοποίησε ο Δήμος Πατρέων, μέσω του Κοινωνικού Οργανισμού.

rampa2-juniorsclub

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Δήμαρχος είπε ότι η εγκατάσταση Seatrack αποτελεί βασική αναγκαιότητα για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ και πως ο Δήμος δεσμεύεται να καλύψει, με τέτοια συστήματα, και άλλες παραλίες με υπόδειξη των ΑμεΑ.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ κ. Τουλγαρίδης τόνισε: «Σε χαλεπούς καιρούς, με δεδομένη και την υποχρηματοδότηση των δήμων, κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη διευκόλυνση και εξυπηρέτηση των ΑμεΑ. Τέτοιες κοινωνικές παροχές, είναι υποχρέωση της Πολιτείας να τις εξασφαλίζει, αλλά με την απουσία αυτής, επιβαρύνονται με επιπλέον δαπάνες οι δήμοι».

rampa3-juniorsclub

Ακόμη, ο κ. Τουλγαρίδης κάλεσε όσα ΑμεΑ δεν έχουν χειριστήριο για τη λειτουργία του Seatrack να σπεύσουν στον Κοινωνικό Οργανισμό ώστε να προμηθευτούν.