Κοινωνία Οικονομικά Θέματα

Paypal: Παύση της λειτουργίας της δημοφιλούς υπηρεσίας πληρωμών στην Ελλάδα

paypal

«Λόγω των πρόσφατων αποφάσεων των ελληνικών αρχών σχετικά με τα capital controls, η χρηματοδότηση του ψηφιακού πορτοφολιού της PayPal από ελληνικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, καθώς και οι διασυνοριακές συναλλαγές που χρηματοδοτούνται από κάθε είδους κάρτες ή τραπεζικούς λογαριασμούς, αποτελούν μη διαθέσιμες ενέργειες αυτή τη στιγμή. Απόπειρες πληρωμών δύνανται επίσης να μην γίνονται δεκτές από την εκδούσα αρχή της κάρτας ή από τα τραπεζικά ιδρύματα. Άλλες υπηρεσίες της PayPal, όπως η λήψη πληρωμών, παραμένουν ενεργές. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε πλήρως τους αξιότιμους πελάτες μας στην Ελλάδα, όπως πράττουμε άλλωστε εδώ και πάνω από μία δεκαετία στην χώρα» αναφέρεται σε ανακοίνωση της δημοφιλούς υπηρεσίας online πληρωμών, Paypal.

Το PayPal είναι διαθέσιμο σε 203 αγορές, επιτρέποντας στους πελάτες να πληρώνονται σε πάνω από 100 νομίσματα, να κάνουν αναλήψεις από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους σε 57 νομίσματα και να διατηρούν λογαριασμούς PayPal σε 26 νομίσματα. Στην ουσία αποτελεί μια ηλεκτρονική εναλλακτική σε «παραδοσιακές» μεθόδους όπως οι επιταγές. Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαδικτυακών πληρωμών στο Ίντερνετ. Σε καθημερινή βάση διεκπεραιώνει 12,5 εκατ. πληρωμές, διατηρώντας 165 εκατ. ηλεκτρονικά πορτοφόλια

Στις χώρες που δεν υποστηρίζονται από το PayPal περιλαμβάνονται το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν, καθώς και οι χώρες που περιλαμβάνονται στη λίστα οικονομικών κυρώσεων των ΗΠΑ. Επίσης, περιορισμοί ισχύουν και στην Ιαπωνία και την Ινδία, ενώ έχει παύσει και η λειτουργία στην Κριμαία, στο πλαίσιο των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.