Κοινωνία Προτεινόμενο

Παιδικές χαρές δεκάδες μέτρα κάτω από τη γη

paidikh-xara-katw-ao-th-gh-suria-juniorsclub.gr

Διαθέτει και λουλούδια ώστε να δίνει την αίσθηση σε γονείς και παιδιά ότι βρίσκονται πάνω από το έδαφος

Μια σειρά φωτογραφιών δόθηκε στη δημοσιότητα από το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Anadolu, οι οποίες απεικονίζουν το δράμα και συνάμα την ελπίδα των παιδιών που ζουν στη Συρία.

Σε παιδική χαρά μετέτρεψαν ένα καταφύγιο, ακτιβιστές στη Δαμασκό, με κούνιες, τσουλήθρες και άλλα όργανα, ώστε να μπορέσουν τα παιδιά που βιώνουν τον πόλεμο, να διασκεδάσουν με τον ίδιο τρόπο όπως όλα τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας τους.

paidikh2-xara-katw-ao-th-gh-suria-juniorsclub.gr

Αυτή είναι η γενιά των νέων που μεγαλώνουν μέσα σε μια κατεστραμμένη χώρα από τις βομβιστικές επιθέσεις. Μια γενιά που μαθαίνει να ει στα υπόγεια χωρίς να βλέπει τον ήλιο ή να αισθάνεται τον αέρα.

Οι ακτιβιστές κατασκεύασαν την παιδική χαρά ως διέξοδο των παιδιών της Δαμασκού, αλλά και ως ένα καταφύγιο όπου θα μπορούν να γλιτώσουν από τη βία του αιματηρού εμφυλίου πολέμου της χώρας.

paidikh3-xara-katw-ao-th-gh-suria-juniorsclub.gr

Κατασκευάστηκε στο Ghouta, στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας της Συρίας και διαθέτει ένα ευρύ φάσμα εξοπλισμού. Η παιδική χαρά διαθέτει επίσης φυτά και λουλούδια ώστε να δίνει στα παιδιά και τους γονείς τους την αίσθηση ότι βρίσκονται πάνω από το έδαφος.