Σπίτι

Παιδικό ρετρό δωμάτιο. Γιατί το vintage είναι στη… μόδα. Δες ιδέες

19270235_thebooandtheboy.limghandler

Τα παλιά σχολικά θρανία, μεταμορφώνονται σε ευφάνταστα έπιπλα, βάζοντας στο παιδικό δωμάτιο, τη δική τους vintage υπογραφή!

Όλο και πιο συχνά βλέπω υπέροχα παλιά σχολικά γραφεία να γίνονται μέρος της διακόσμησης ενός κατά άλλα μοντέρνου παιδικού δωματίου. Έχουν την γοητεία του παλιού και κουβαλούν στην πλάτη τους παιδικές ιστορίες που η δράση τους έλαβε χώρα σε άλλες εποχές.

98ae738de27b3c9f7162e45af41667ec

Εποχές χωρίς τηλεόραση και ίντερνετ, όπου το σχολείο και ο δάσκαλος ήταν το κέντρο του κόσμου της μάθησης. Ακόμα και η μυρωδιά τους είναι διαφορετική και μας διακτινίζει πίσω στα παιδικά μας χρόνια.

oldskool-n-vintage

Επιπλέον, υπάρχει και η προστιθέμενη αξία ενός πολύτιμου υλικού. Του ξύλου. Τίποτα τώρα πια δεν φτιάχνεται από ξύλο καθώς τη θέση του έχει πάρει το πεπιεσμένο ροκανίδι και τα συνθετικά υλικά.

cotemaison.fr

Έτσι λοιπόν ένα παλιό σχολικό γραφείο μπορεί εύκολα να επιδιορθωθεί και να εξυπηρετήσει τον αρχικό σκοπό της δημιουργίας του για άλλη μια φορά.

Found on atelierdupetitparc.fr

Που θα τα βρείτε. Μια βόλτα στο Μοναστηράκι και μια ματιά στο e-bay θα σας διαφωτίσει καθώς υπάρχει πληθώρα σχεδίων, διαστάσεων αλλά και τιμής βεβαίως βεβαίως. Καλή επιτυχία!

imommy.gr