Ποιες εξετάσεις γονιμότητας πρέπει να κάνει το ζευγάρι που θέλει να αποκτήσει ένα παιδί;

patriarcheas-3-juniorsclub.gr

Γεώργιος Πατριαρχέας,  Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης

Είναι από τις πιο σημαντικές εξετάσεις στις οποίες υποβάλλεται το ζευγάρι για να μπορέσει να αποκτήσει ένα παιδί. 

Είναι σημαντικό για εμάς, στο Διαγνωστικό Κέντρο Πατριαρχέας (Φιλοποίμενος 24, Πάτρα τηλ: 2610.273.009) αλλά και για κάθε ιατρό να καθοδηγεί σωστά το ζευγάρι όσον αφορά τις απαραίτητες εξετάσεις που πρέπει να κάνει ένας άνδρας και μία γυναίκα. 

Ακολουθείστε τις παρακάτω εξετάσεις: 

Εξετάσεις Γονιμότητας για Γυναίκες

 • Εξετάσεις αίματος, τη 2η έως την 5η μέρα του κύκλου, για τον έλεγχο των επιπέδων των ορμονών FSH, LH, TSH, οιστραδιόλη, προγεστερόνη και προλακτίνη.

 • Εξετάσεις αίματος για τον έλεγχο σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών όπως Ηπατίτιδα Β και C και HIV.

 • Διακολπικό υπερηχογράφημα για τον έλεγχο της μήτρας και των ωοθηκών.

 • Εξέταση τραχηλικής βλέννης μετά από επαφή (Post-coital test) Αυτή η εξέταση γίνεται για να ελεγχθεί εάν η τραχηλική βλέννα γίνεται διαυγής και πιο δεκτική στο σπέρμα που θέλει να φθάσει μέχρι τις σάλπιγγες. Το τραχηλικό δείγμα εξετάζεται σε μικροσκόπιο για τυχόν ύπαρξη σπέρματος. Ο αριθμός των σπερματοζωαρίων καταγράφεται και θα αξιολογείται το επίπεδο της δραστηριότητάς τους.

 • Υστεροσαλπιγγογραφία η οποία συνίσταται κυρίως για τον έλεγχο των σαλπίγγων. Είναι μία ακτινολογική εξέταση της μήτρας και των σαλπίγγων έπειτα από χρήση ειδικού σκιαστικού υγρού. Μικρή ποσότητα του υγρού αυτού περνάει μέσα από τον κόλπο και καταλήγει στη μήτρα, αποκαλύπτοντας τυχόν εμπόδια που υπάρχουν στις σάλπιγγες. Επίσης, με την εξέταση αυτή ο γυναικολόγος ελέγχει το σχήμα και την κατάσταση της μητρικής κοιλότητας, πληροφορίες οι οποίες είναι πολύ χρήσιμες κυρίως σε περιπτώσεις επαναλαμβανόμενων αποβολών. Η διαδικασία είναι ανώδυνη, διαρκεί λίγα μόνο λεπτά και δεν μπορεί να γίνει κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρήσης.

Εξετάσεις Γονιμότητας για Άνδρες

 • Σπερμοδιάγραμμα για τον έλεγχο όλων των παραμέτρων του σπέρματος (όγκο, οξύτητα, συγκέντρωση, κινητικότητα, μορφολογία). Σε περίπτωση που η πρώτη ανάλυση του σπέρματος είναι μη φυσιολογική τότε η εξέταση επαναλαμβάνεται, καθώς είναι ο μόνος τρόπος για να διαγνωστεί η ανδρική υπογονιμότητα.

 • Καλλιέργεια Σπέρματος

 • Τεστ ευαισθησίας

 • Εξετάσεις αίματος, για τον έλεγχο των ορμονών FSH, LH, προλακτίνη, και τεστοστερόνη.

 • Εξετάσεις αίματος για τον έλεγχο σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών όπως Ηπατίτιδα Β και C και HIV.

  Έγκυρη διάγνωση, πρόληψη, σύγχρονες απεικονιστικές μέθοδοι με πιστοποίηση κατά ISO. Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας – Διαγνωστικό Κέντρο Πατριαρχέας (Φιλοποίμενος 24, Πάτρα)

patriasrcheas-diagnostiko-kentro-juniorsclub

]]>

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ίσως σας ενδιαφέρουν