Θέματα υγείας Προτεινόμενο

Ποια είναι η άσκηση ενάντια στα καρδιαγγειακά νοσήματα – Κράτα τη φόρμα σου με…

calisthenics

Ακόμη και η ελάχιστη σωματική δραστηριότητα προλαμβάνει το μεταβολικό σύνδρομο
Calisthenics! Η μοναδική μέθοδος γυμναστικής η οποία υπόσχεται γρήγορα αποτελέσματα και κυρίως μηδενίζει τις πιθανότητες τραυματισμού. 

Έστω και μία ώρα σωματικής δραστηριότητας με ασκήσεις αντιστάσεων την εβδομάδα, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης μεταβολικού συνδρόμου, μιας διαταραχής που περιλαμβάνει πολλαπλούς παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, όπως το αυξημένο σωματικό βάρος, η υπέρταση και τα αυξημένα επίπεδα γλυκόζης.
 Calisthenics-For-Travelers
Αυτό δείχνει νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Mayo Clinic Proceedings. Για τους σκοπούς της μελέτης, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από 7.418 γυναίκες και άνδρες μέσης ηλικίας, οι οποίοι επισκέφθηκαν νοσοκομείο των ΗΠΑ για προληπτικές εξετάσεις κατά το διάστημα 1987-2006. Στην αρχική αξιολόγηση, όλοι οι εθελοντές ήταν υγιείς.
 calisthenics_1-
Συνολικά, το 15% των συμμετεχόντων εμφάνισε μεταβολικό σύνδρομο. Αναφορικά με τα επίπεδα σωματικής δραστηριότητας, βρέθηκε πως όσοι πραγματοποιούσαν τουλάχιστον 2-3 προπονήσεις με ασκήσεις calisthenics ανά εβδομάδα, είχαν 17% χαμηλότερη πιθανότητα εμφάνισης του συνδρόμου.
 Bodyweight-Workout-Arms-Abs
Επιπλέον, η ενασχόληση με ασκήσεις calisthenics για μία ώρα ανά εβδομάδα, φάνηκε να συνδέεται με 29% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης του συνδρόμου. Τέλος, οι συμμετέχοντες που έπιαναν τις συστάσεις τόσο για τις ασκήσεις calisthenics βρέθηκαν να έχουν 25% μικρότερη πιθανότητα εμφάνισης μεταβολικού συνδρόμου.
 work-out-now
Όπως αναφέρει η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, πρόκειται για μία από τις πρώτες μελέτες που αναδεικνύουν τα οφέλη της προπόνησης με ασκήσεις calisthenics, όσον αφορά στο μεταβολικό σύνδρομο. 
Calisthenics_Workout-770x385

Calisthenics! Η μοναδική μέθοδος γυμναστικής η οποία υπόσχεται γρήγορα αποτελέσματα και κυρίως μηδενίζει τις πιθανότητες τραυματισμού. 

Ενδυνάμωση, αερόβια, απώλεια βάρους, απόκτηση ισορροπίας, γράμμωση και όλα αυτά με ασκήσεις ειδικά προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κάθε σωματότυπου. 

raptor krav maga

Στη σχολή  Raptor Krav Maga by George Mimmis, αλλάζεις τη ζωή σου και τον τρόπο σκέψης σου. Μαθαίνεις να βλέπεις τον κίνδυνο και προλαβαίνεις την απειλή. Ενώ αυτό το είδος γυμναστικής, δημιουργεί το επιθυμητό αποτέλεσμα στο σώμα σου!

«Όποιος συμμετάσχει στο δίωρο πρόγραμμα, το οποίο αποτελείται από μία ώρα Calisthenics και μία ώρα Krav Maga , ακολουθώντας το πρόγραμμα 3-4 φορές την εβδομάδα, εγγυώμαι προσωπικά ότι θα δει άμεσα αποτελέσματα στο σώμα του!»δηλώνει ο εκπαιδευτής αυτοάμυνας Raptor Krav Maga, Γιώργος Μιμμής.