Άσκηση Παιδί Προτεινόμενο

Πολεμικές τέχνες: Ποια να επιλέξω για το παιδί μου;

kids-polemikes-texnes-juniorsclub-3

Το παιδί σας, είναι σε ηλικία όπου μπορεί να ξεκινήσει ένα άθλημα και εσείς αναρωτιέστε, τι θα ήταν καλύτερο για εκείνο;;; 

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά, ότι τα παιδιά (αγόρια και κορίτσια) τα οποία ασχολούνται με πολεμικές τέχνες, αποκτούν αυτοπεποίθηση, σεβασμό, δεν έχουν επιθετική συμπεριφορά, δεν έχουν αλαζονική στάση προς τους συναθλητές τους και τους προπονητές τους, ενώ μαθαίνουν να λειτουργούν με σκέψη και πειθαρχία! 

Από την ηλικία 4 ετών και σύμφωνα με την ανάπτυξη του, μπορεί να ξεκινήσει το παιδί την ενασχόληση του με μία από τις παρακάτω πολεμικές τέχνες

Προσφορά σε όλα τα αθλητικά είδη, δείτε —> ΕΔΩ 

 

kids-polemikes-texnes-juniorsclub-1

Τάε Κβο Ντο

Το Tae Kwon Do είναι ένα διαδεδομένο στην Ελλάδα, καθώς έχουμε Ολυμπιονίκες όπου έχουν σηκώσει τη σημαία μας, στην πρώτη θέση! Πρόκειται για μία παραδοσιακή κορεάτικη πολεμική τέχνη με τεχνικές που  εφαρμόζονται με τα πόδια (Tae), με τα χέρια (Kwon) και με την πνευματική, την ηθική και ψυχική δύναμη του ανθρώπου (Do). 

Χαρακτηρίζεται από λακτίσματα και χτυπήματα με τα χέρια, τον αγκώνα και τα γόνατα . Μέσω της ενασχόλησης με το  Tae Kwon Do, τα παιδιά εκτός από σωματικά γίνονται  πνευματικά αλλά και ψυχικά δυνατότερα. Μαθαίνουν πώς να προστατέψουν τον εαυτό τους από μια πιθανή σωματική απειλή, μαθαίνουν να πειθαρχούν, να συγκρατούν την ψυχραιμία και τον αυτοέλεγχο τους, καθώς επίσης να συμβαδίζουν με τους κανόνες της ομάδας και του συνόλου.

kids-polemikes-texnes-juniorsclub-5

Τζούντο 

Άρχισε να γίνεται γνωστό τα τελευταία χρόνια, είναι κι αυτό ένα Ολυμπιακό άθλημα! Το τζούντο γεννήθηκε στην Ιαπωνία από τον Τζιγκόρο Κάνο (1860-1938), πτυχιούχο πολιτικών και οικονομικών επιστημών, και γνώστη της φυσικής αγωγής και των πολεμικών τεχνών.

Πέρα από τα σωματικά οφέλη του, το judo εξασκεί τα παιδιά στο να  είναι υπομονετικά, να σέβονται τους αντιπάλους τους, να πειθαρχούν και να ελέγχουν τον εαυτό τους. Επίσης, μαθαίνει στα παιδιά να βάζουν στόχους και να τους πετυχαίνουν. H εκμάθηση μιας συγκεκριμένης τεχνικής αποτελεί ένα στόχο που τα παιδιά καλούνται να επιτύχουν. Θεωρείται το πιο  ολοκληρωμένο σύστημα αυτοάμυνας καθώς συνδυάζει μεθόδους ρίψεων, εδάφους αλλά και χτυπημάτων.

kids-polemikes-texnes-juniorsclub-4

Καράτε 

Το καράτε είναι πολεμική τέχνη με καταγωγή από την Οκινάβα της Ιαπωνίας. Το όνομά της στα ιαπωνικά σημαίνει «άδειο χέρι», που πέρα από τη σημασία του ότι στο καράτε δεν χρησιμοποιούνται όπλα, ουσιαστικά σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να αδειάσει την ψυχή και το μυαλό του από την περηφάνια και τα πάθη, και αναζητήσει την αρετή στην τελιοποίηση της τέχνης του. 

 Το Καράτε γυμνάζει αποτελεσματικά το σώμα και βοηθάει στη σωστή ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος του παιδιού. Επιπλέον,τα παιδιά μέσω του καράτε έρχονται σε επαφή με έννοιες όπως η πειθαρχία, ο αλληλοσεβασμός, η υπακοή, ομαδικότητα ενώ αποκτούν αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση. Τέλος, το καράτε αυξάνει τη συγκέντρωση και βελτιώνει τα αντανακλαστικά του παιδιού.

olympus_banner_400Χ700

Δεξιότητες που αναπτύσσονται μέσω των πολεμικών τεχνών: 
• Φυσικές
• Διανοητικές
• Κοινωνικές
• Ψυχολογικές

Λόγοι ανάπτυξης:
• Χρήση ψυχολογικών τεχνικών όπως η νοερή απεικόνιση
• Τεχνικές χαλάρωσης
• Καθορισμός στόχων
• Ανάπτυξη της συνοχής της ομάδας
• Ανάπτυξη προσοχής και αυτοσυγκέντρωσης

Φυσική κατάσταση: 
Οφέλη βελτιωμένης φυσικής ικανότητας για τα παιδιά:
• Ομοιόμορφη ανάπτυξη όλων των μυϊκών ομάδων
• Βελτίωση της αερόβιας ικανότητας
• Βελτίωση της μυϊκής συναρμογής
• Ανάπτυξη της λεπτής κινητικότητας
• Σύμφωνα με έρευνες σχετικά με την άσκηση, τα δραστήρια παιδιά έχουν βελτιωμένη φυσική κατάσταση και λιγότερα χρόνια προβλήματα υγείας από τα παιδιά που είναι στατικά.

 

Εξοπλισμός: 

Η στολή του, η οποία πρέπει να είναι από καλή ποιότητα. 

Παπούτσια πολεμικών τεχνών, τα οποία πρέπει να είναι επίσης αρίστης ποιότητας 

Ζώνη 

olympus_banner_810x135

olympusport.gr