Παιδί και Ασφάλεια Προτεινόμενο

Πολλοί οι κίνδυνοι από την έκθεση παιδιών στα social media

selfie

Στην Αυστρία 18χρονη μήνυσε τους γονείς της γιατί αναρτούσαν στο facebook, χωρίς τη συγκατάθεσή της, φωτογραφίες της, όταν ήταν παιδί και έφηβη.

Στη Γαλλία, οι γονείς αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και ένα έτος και πρόστιμο έως 45.000 ευρώ, αν δημοσιεύσουν λεπτομέρειες της ζωής των παιδιών τους, χωρίς την συγκατάθεσή τους, ενώ στη Γερμανία, σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη εκστρατεία κατά της έκθεσης των παιδιών στα κοινωνικά δίκτυα.

«Με την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κανονισμού 679 από όλες τις χώρες της ένωσης, η κάθε κυβέρνηση αυστηροποιεί τους νόμους προστασίας προσωπικών δεδομένων, ιδίως για τα παιδιά. Κάθε γονιός που αναρτά φωτογραφίες του παιδιού του στο ίντερνετ, καταπατά το δικαίωμα του στην ιδιωτικότητα και δημιουργεί λάθος πρότυπα στα παιδιά» τόνισε ο Γιώργος Κορμάς, εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Με την ανάρτηση φωτογραφιών στο διαδίκτυο, δημιουργούνται «ψηφιακά ίχνη» του παιδιού που αποκαλύπτουν σημαντικές πληροφορίες για τις συνήθειες και την καθημερινότητα του, σε ανθρώπους που μπορεί να θέλουν να το βλάψουν.

Γι’ αυτό πριν σπεύσετε την επόμενη φορά να ανεβάσετε φωτογραφίες των παιδιών σας στο διαδίκτυο, σκεφτείτε το.