Μαθησιακές δυσκολίες Ο γιατρός απαντά Προτεινόμενο

Πώς μιλάμε στα παιδιά με Αυτισμό ή άλλες εκπαιδευτικές ανάγκες για τον Κορονοϊό;

autismo

69781269_912968089062106_7368042883351314432_nαπό τη Λογοθεραπεύτρια – Ειδική παιδαγωγό, Αντωνία Τζουανοπούλου, Εκπαιδευμένη στη χορήγηση της Αναπτυξιακής Δοκιμασίας ΠΑΪΣ – Λογοπαίγνιον Κέντρο λογοθεραπείας Ακταίο Ρίου – Πάτρα 

*Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα και έγκυρα; Να λαμβάνεις μέρος σε μεγάλους διαγωνισμούς;;; Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook (Juniorsclub.gr) —–> ΕΔΩ 
 
διαβάστε επίσης:
 

Είναι γεγονός ότι τα παιδιά προσαρμόζονται σε καινούργιες συνθήκες, πολύ πιο εύκολα από εμάς τους ενήλικες.  Τα παιδιά με εκπαιδευτικές ανάγκες όμως χρειάζονται περισσότερο χρόνο και σαφείς, ξεκάθαρες και απλές απαντήσεις στο τι συμβαίνει γύρω τους, έτσι ώστε να κατανοήσουν γιατί αλλάζει η καθημερινότητα και η ρουτίνα τους, δηλαδή το πρόγραμμά τους.

Μιλάμε στα παιδιά λέγοντας απλά λόγια, όπως:

  • Κορονοϊός είναι ένα ιός, όπως η γρίπη και το κρυολόγημα.
  • Πηδάει από χέρι σε χέρι.
  • Για να τον αποφύγεις μπορείς να πλένεις τα χέρια σου με σαπούνι και να χρησιμοποιείς αντισηπτικό.
  • Μένουμε σπίτι για να σταματήσουμε το ταξίδι του.

Η ενημέρωση των παιδιών χωρίς φόβο και κινδυνολογία τα βοηθά να εγκλιματιστούν και να οικειοποιήσουν τις νέες συνθήκες ζωής. Συνεχίζουμε όσο μπορούμε τις συνήθειες  – ρουτίνες τους, που είχαν και πριν σταματήσουν τα σχολεία, σε σχέση με το φαγητό, την προσωπική υγιεινή, το διάβασμα. Μπορούμε να χρησιμοποιούμε και άλλες δραστηριότητες όπως επιτραπέζια, ζωγραφική, χειροτεχνία και φυσικά η χαλάρωση – ξεκούραση.

 Η επαφή τους με τους θεραπευτές πρέπει να είναι σε καθημερινή βάση με φυσική παρουσία ή με την μορφή τηλεδιασκέψεων,  έτσι ώστε να παραμείνουν σταθερά, ασφαλή και να μην παλινδρομήσουν.

Μην ξεχνάμε πως μένοντας σπίτι με τα παιδιά μάς, μας δίνεται η ευκαιρία για ποιοτικό και ποσοτικό χρόνο μαζί τους,  με εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με στόχο στην καλύτερη και ομαλή ψυχική υγεία τους. 

Λογοπαίγνιον (Αγίας Βαρβάρας 57ΑΑκταίο Ρίο Πάτρα – Τηλ.: 2610 995852 – 6937178522)

 info@logopaignion.gr -www.logopaignion.gr

logotherapeia2