Εκπαίδευση

Πότε ανοίγουν ξανά τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών

3bf7a9f18d49773e6a740c44785a923d_XL

Από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου ανοίγουν ξανά τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π), των οποίων η λειτουργία είχε ανασταλεί με απόφαση της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, για την αποφυγή της διασποράς της μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19.

Με εγκύκλιο της Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της 28ης Μαΐου 2020, περιγράφονται οι προϋποθέσεις λειτουργίας των δομών αυτών, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των παιδιών και του προσωπικού.

Πώς θα επιστρέψουν τα παιδιά στα ΚΔΑΠ

Πιο συγκεκριμένα, οι προδιαγραφές που ορίζονται και οι οποίες συντάχθηκαν κατόπιν σειράς συνεδριάσεων με την ειδική επιτροπή λοιμωξιολόγων, εστιάζουν μεταξύ άλλων σε θέματα που αφορούν στην τήρηση βασικών κανόνων υγιεινής και αποστάσεων (1,5 μέτρου μεταξύ των παιδιών), την προσέλευση και τη μεταφορά των παιδιών, τον επιμερισμό τους σε μικρές ομάδες ανά τμήμα και τη χρήση εξοπλισμού και παιχνιδιών. Τέλος, η εγκύκλιος περιλαμβάνει πρωτόκολλο διαχείρισης ύποπτου κρούσματος, για την αποφυγή της αναστολής λειτουργίας δομών.

 

Διαβάστε σχετικά:

Τι ισχύει για τις απουσίες των μαθητών νηπιαγωγείου-δημοτικού-γυμνασίου-λυκείου από την 1η Ιουνίου 2020;

Ξεκινά από σήμερα η λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Παιδιών με Αναπηρίες!