Κοινωνία

Πότε θα ανακοινωθούν τα voucher – Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς για την επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών

nipiagogeio-paidikos-stathmos

Η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφέρθηκε στην επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών από την Δευτέρα 1η Ιουνίου και προανήγγειλε ότι μέσα στην ημέρα θα εκδοθεί η σχετική εγκύκλιος που θα επεξηγεί όλες τις προδιαγραφές που θα πρέπει να τηρήσουν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η υγιεινή και η τήρηση των αποστάσεων για τα μικρά παιδάκια.

Έτσι θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από Δεύτερα

Όπως τόνισε η υφυπουργός ο ΕΟΔΥ ήδη έχει αναρτήσει σχετικές οδηγίες για την ενημέρωση των γονιών. Μάλιστα, ανέφερε ότι θα πρέπει οι γονείς να αποφεύγουν να μπαίνουν μέσα στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και να μη δίνουν στα παιδιά παιχνίδια από το σπίτι. Οδηγίες θα υπάρχουν και για τους εργαζομένους, όπως η τήρηση αποστάσεων για τα παιδιά κι ο τρόπος με τον οποίο θα μοιράζονται και θα παίζουν με τις μπάλες για παράδειγμα.

ΕΟΔΥ: Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία των Δημοτικών σχολείων και των Νηπιαγωγείων

Πότε θα δοθεί το επίδομα γέννας

Η υφυπουργός ερωτηθείσα για την πρώτη δόση του επιδόματος γέννας των 1000 ευρώ καταβάλλεται την τελευταία εργάσιμη του μήνα αφού η δικαιούχος έχει υποβάλει την σχετική αίτηση.

Όλα τα νεότερα για τα voucher των παιδικών σταθμών 2020 -2021

Σε ερώτηση για τα voucher απάντησε ότι «Τις επόμενες εβδομάδες θα γίνουν οι ανακοινώσεις για να ξεκινήσουν οι αιτήσεις. Στόχος μας είναι να μην περιμένουμε τον Αύγουστο να δούμε τα κενά και τι θα γίνει με την δίχρονη προσχολική αγωγή αναφορικά με τους Δήμους. Θέλουμε να έχουμε έγκαιρα εικόνα ποια παιδιά θα πάνε σε βρεφονηπιακούς και ποια θα πάνε σε Νηπιαγωγεία».

 

Διαβάστε σχετικά:

VOUCHER 600: Εντάσσονται ΝΕΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ στο πρόγραμμα εκπαίδευσης και επιδότησης! Παράταση δηλώσεων!

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2020 -2021: Θα είναι τελικά δικαιούχοι οι δημόσιοι υπάλληλοι;