“Πρέπει να γίνει στα σχολεία ειδική εκπαίδευση των παιδιών για τον κορονοϊό” – Η συμβουλή του καθηγητή Τσιόδρα στα 17χρονα παιδιά

Η ομότιμη καθηγήτρια Παθολογίας του ΕΚΠΑ, Ελένη Γιαμαρέλλου, στο πλαίσιο ραδιοφωνικής της συνέντευξης πρότεινε να γίνει εντατική ενημέρωση των μαθητών στο σχολείο για τον κορονοϊό και για τους τρόπους προστασίας του πληθυσμού.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ

«Πρέπει να καταλάβουν και οι νεότεροι ότι και εκείνοι μπορεί να νοσήσουν πολύ σοβαρά αλλά εκτός από αυτό η ευθύνη τους έγκειται στο ότι όσο νεότερος είσαι τόσο αυξάνει την πιθανότητα να είσαι ασυμπτωματικός αλλά να κολλάς όλους τους γύρω σου. Για αυτό νομίζω ότι στα σχολεία και στα πανεπιστήμια θα πρέπει να γίνει ειδική εκπαίδευση των νέων και ίσως πρέπει να βρούμε άλλες μορφές κλειδιά που θα ανοίξουν τον συναισθηματικό κόσμο των νέων ανθρώπων», τόνισε η καθηγήτρια Παθολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι μια αντίστοιχη πρόταση είχε καταθέσει και ο πρώην υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, εκφράζοντας την άποψη ότι η επιστροφή των μαθητών στα θρανία να μην συνδυαστεί με “κάλυψη της ύλης” αλλά με ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και εμπλοκής των μαθητές με όλες τις διαστάσεις του κορωνοϊού, σε μια προσπάθεια να υπάρξει σαφής, έγκυρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση των παιδιών για θέματα που άππτονται της πανδημίας.

Η συμβουλή του καθηγητή Τσιόδρα στους 17άρηδες

Μήνυμα στους νέους και δη στους 17άρηδες-18άρηδες που τον τελευταίο καιρό παρατηρείται κατά γενική ομολογία ότι δεν τηρούν τα μέτρα προσπάθησε να στείλει κατά την χθεσινή  έκτακτη ενημέρωση της Τρίτης ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. 

Ειδικότερα, ο καθηγητής Τσιόδρας ανέφερε τα εξής: “Ξέρετε και εγώ αν ήμουν 17 χρόνων θα είχα μια αμφισβήτηση προς τους πάντες γύρω μου, Ο νέος αμφισβητεί πολύ εύκολα τα πράγματα. Θέλει να πατάει σε στέρεο έδαφος και είναι δύσκολο καμιά φορά να γίνει αυτό. Άρα θεωρώ ότι όντως μια ειδική επικοινωνιακή στρατηγική που αφορά τους νέους έχει νόημα, η οποία θα έχει ενιαίο μήνυμα και δεν θα βασίζεται περισσότερο στην τιμωρία αλλά στη συναίνεση.

Διαβάστε επίσης

Κορονοϊός: Νέα μέτρα για γάμους και βαφτίσεις – Τι ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς

Νέες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας για την ορθή χρήση της προστατευτικής μάσκας – Δείτε βίντεο

10 πράγματα που πρέπει να ξέρουν ΟΛΟΙ όσοι ταξιδεύουν σχετικά με τον κορονοϊό!

6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κάθε γονιός για το ρόλο των παιδιών στη μετάδοση του κορoνοϊού

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν