Πρόγραμμα στήριξης άνεργων νέων για αγορά βιβλίων από το υπουργείο Πολιτισμού και τον ΟΑΕΔ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Ειδικό πρόγραμμα, μέσω του οποίου άνεργοι νέοι θα δικαιούνται voucher αξίας 20 ευρώ για την αγορά βιβλίων, ετοιμάζουν από κοινού το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ) με τον ΟΑΕΔ. To πρόγραμμα θα απευθύνεται σε ανέργους ηλικίας 15 έως 24 ετών οι οποίοι θα έχουν την δυνατότητα να κάνουν χρήση των επιταγών σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία ολόκληρης της χώρας.

 

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ 

Το νέο αυτό πρόγραμμα, που χρηματοδοτείται από το ΥΠΠΟΑ και η αξία του ανέρχεται σε 1.253.020 ευρώ, υπολογίζεται πως θα καλύψει 62.651 δικαιούχους.

«Με την πρωτοβουλία του αυτή το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανταποκρίνεται σε δύο βασικούς του στόχους: αφενός την προαγωγή της φιλαναγνωσίας και μάλιστα σε νεαρές ηλικίες, και αφετέρου τη στήριξη της αλυσίδας παραγωγής του βιβλίου από τον συγγραφέα και τον εκδότη έως τον βιβλιοπώλη, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος στήριξης του Πολιτισμού στην περίοδο της πανδημίας» εξηγεί η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη ενώ ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης κάνει λόγο για μια καινοτόμο σύμπραξη η οποία ελπίζει να επεκταθεί και σε άλλες δράσεις.

Διαβάστε επίσης

Ποιοι γονείς δικαιούνται άδεια σχολικής παρακολούθησης

“Ο Μικρός Πρίγκιπας” από την Κάρμεν Ρουγγέρη με πρωτότυπη μουσική από τον Στέφανο Κορκολή!

«Ο κρυμμένος θησαυρός»: Το νέο παραμύθι του δημοσιογράφου Βασίλη Κάργα που δίνει ελπίδα στα χρόνια του κορονοϊού

5 βιβλία που κάθε έφηβος θα ήθελε να διαβάσει!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν