Πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων

Μια νέα αστυνομική έρευνα ήρθε να ταράξει την κοινή γνώμη στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς υποστηρίζει πως ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας, ο Sir Edward Heath, κακοποίησε σεξουαλικά ανήλικους. Σύμφωνα με την έρευνα, όπως γράφει ο Independent, η αστυνομία θα είχε αρκετά στοιχεία για να ανακρίνει τον Χιθ για υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων αγοριών καθώς και βιασμού, αν ήταν σήμερα ζωντανός.

Η αστυνομία του Wiltshire υποστηρίζει, μέσω της διαταχθείσας έρευνας, πως οι διάφορες μαρτυρίες μεταξύ του 1956 και του 1992 θα αρκούσαν για να κληθεί για ανάκριση ο πρώην πρωθυπουργός. H όλη έρευνα πραγματοποιήθηκε απλά για να διαπιστωθεί αν θα υπήρχαν αρκετά στοιχεία για την ανάκριση του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος πέθανε το 2005.

Σύμφωνα με την αστυνομία, καμία από τις υποθέσεις δεν έλαβε χώρα μεταξύ του 1970 – 1974, περίοδο κατά την οποία ήταν πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας.

«Η μαρτυρία του Ted Heath θα ήταν εξίσου βαρύνουσα με αυτές που έχουμε ήδη συλλέξει» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Μεταξύ των κατηγοριών περιλαμβάνεται ο βιασμός ενός 11χρονου αγοριού όπως και η σεξουαλική κακοποίηση ενός δεκάχρονου και ενός δεκαπεντάχρονου.

Η έρευνα έχει προκαλέσει πλειάδα αντιδράσεων, με τις κύριες επικρίσεις να επικεντρώνονται στην αδυναμία του πρώην πρωθυπουργού να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Ο λόρδος Hunt του Wirral, αποκάλεσε την έρευνα «απογοητευτική» καθώς «απέτυχε να επιβεβαιώσει ή να διαλύσει τις υποψίες γύρω από το όνομα το πρώην πρωθυπουργού.

Φίλοι και συγγενείς του πρώην πρωθυπουργού βάλλουν κατά της έρευνας, δίνοντας έμφαση στην ασεξουαλικότητα του Ted Heath και κατακρίνουν τον τρόπο διενέργειας της υπόθεσης. Η αστυνομία από την πλευρά της υποστηρίζει πως ήταν καθήκον της να εξετάσει τις κατηγορίες και πως η έρευνα έγινε με πλήρη διαφάνεια.

 

 

 

 

 

 

 

 

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ίσως σας ενδιαφέρουν