Εκπαίδευση

Προσλήψεις αναπληρωτών 2020 και κενά: Πότε γίνεται δήλωση περιοχών

6b8ea42c1fcf5e1256fa1286b0502122_XL

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη έχει τοποθετηθεί από την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με τους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή τονίζοντας πως οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί άμεσα θα ξέρουν που θα διορισθούν

Σύμφωνα με κάποιες πρώτες εκτιμήσεις η α φάση προσλήψεων μπορεί ξεπεράσει τους 4500 δασκάλους στην Πρωτοβάθμια λόγω των συνταξιοδοτήσεων. Εδώ να θυμίσουμε πως οι προσλήψεις αναπληρωτών στην Π.Ε. για το διδακτικό έτος 2019-2020 ξεπέρασαν τις 25.000.

Σύμφωνα με τον αιρετό κο Παληγιάννη τα οργανικά κενά στην Π.Ε. με βάση τα οποία θα πραγματοποιηθούν οι μετατάξεις εκπαιδευτικών από κλάδο σε κλάδο, ανέρχονται σε 7.024. Όπως σημειώνει σε κάποιες, δε περιοχές, τα οργανικά κενά δασκάλων προκαλούν ίλιγγο όπως για παράδειγμα σε: 

- Πειραιάς

- Ανατ. Αττική

- Ηράκλειο

- Δυτ. Αττική

-Αιτωλοακαρνανία

Όπως σημειώνει η εικόνα αυτή είναι αποτέλεσμα της έλλειψης διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών τα τελευταία 10 χρόνια.

Στα μέσα Ιουλίου 2020 η Πρόσκληση

Αναμένεται η κοινοποίηση της Πρόσκλησης με πιθανή επταήμερη (7) προθεσμία για δήλωση περιοχών, στο χρονικό διάστημα περί τα μέσα Ιουλίου 2020.

Πάντως, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, έως την 1η Σεπτεμβρίου 2020 θεωρείται πως θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μόνιμων διορισμών των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης με εξειδίκευση στην ΕΑΕ.

πινακες_κενα

Η παρακάτω επεξεργασία πραγματοποιήθηκε από τον αναπληρωτή εκπαιδευτικό Φάνη Βουγά

δακαλοι

 

Διαβάστε σχετικά

Ζητούνται Νηπιαγωγοί για στελέχωση του Παιδικού Σταθμού του Υπουργείου Παιδείας

Εισαγωγή στα Πρότυπα Σχολεία: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των μαθητών που συμμετείχαν στις εξετάσεις