Εκπαίδευση Προτεινόμενο

Πρώτη ημέρα σχολείο! Αγιασμός – Το πρώτο κουδούνι – Τα πρωτάκια δημοτικού – γυμνασίου – λυκείου!

Group of school kids reading for education

Το www.junioniorsclub.gr εύχεται σε όλα τα παιδιά, «Καλή σχολική χρονιά» ! Για θέματα που σας απασχολούν, αλλά και θέματα τα οποία αξίζει να αναδείξουμε, είμαστε και φέτος δίπλα σας! Στο [email protected], μπορείτε να στέλνετε τα θέματα και τις απόψεις σας!

Καλή σχολική χρονιά για όλα τα παιδιά! Με το κουδούνι να χτυπά 8:15 για πολλά σχολεία και τα πρωτάκια να κλέβουν και φέτος την παράσταση! 

*Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα και έγκυρα; Να λαμβάνεις μέρος σε μεγάλους διαγωνισμούς;;; Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook (Juniorsclub.gr) —–> ΕΔΩ

Αγιασμός όπως απαιτεί η σημερινή πρώτη μέρα, με τον Ιερέα να στέλνει ευχές στα παιδιά! 

Τα πρωτάκια του δημοτικού, είναι αυτά που έκλεψαν και φέτος την παράσταση! Μικρά παιδάκια, όπου θα μπουν για πρώτη φορά στις τάξεις του δημοτικού σχολείου, με μικρές και μεγάλες τσάντες, έτοιμα να μάθουν την ελληνική γλώσσα μας! 

Τα πρωτάκια του γυμνασίου και του λυκείου, είναι πλέον μεγάλα παιδιά, αλλά και οι έφηβοι μας, έκαναν ποδαρικό σε έναν νέο κύκλο εκπαίδευσης και σε ένα νέο σχολείο. 

Σύμφωνα με το υπουργείο παιδείας, φαίνεται φέτος να ξεκινά πιο ομαλά η σχολική χρονιά! Από την περασμένη Πέμπτη, είχαμ την πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Δευτεροβάθμια. Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου έχει δηλώσει ότι οι πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών που θα χρειαστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι ήδη εξασφαλισμένες.

Πάντως, όπως υποστηρίζει η ΟΛΜΕ, παρά τον μεγάλο αριθμό προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, στην Δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση τα κενά έχουν καλυφθεί σε ποσοστό 35-40%.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, υπάρχουν ακόμη κενά, κυρίως σε λύκεια, στις ειδικότητες φιλολόγων, φυσικών και μαθηματικών, απόρροια της αύξησης των ωρών διδασκαλίας από φέτος. Έτσι, σήμερα, Τρίτη, έξω από το υπουργείο Παιδείας, «έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου», καθώς πρόκειται για ειδικότητες που αφορούν μαθήματα πανελλαδικών εξεταζόμενα.