Πρώτη Ημέρα στο σχολείο: Τι θα κάνουν οι μαθητές; Τι ώρα θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι;

Αύριο Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ξεκινά η νέα σχολική χρονιά!!! Το juniorsclub.gr εύχεται σε όλα τα παιδιά μια καλή σχολική χρονιά με υπομονή και προσοχή για να είναι ασφαλείς. Στο έργο των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, το juniorsclub.gr εύχεται να είναι όλοι πρόθυμοι να ακολουθήσουν την εκγύκλιο για την ασφάλεια όλων μας και να έχουν υγεία και υπομονή! 

*Την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα μια εκπαιδευτική δράση, στο πλαίσιο θεατρικού και εικαστικού παιχνιδιού τα παιδιά θα εκπαιδευτούν για τα μέτρα προστασίας και πρόληψης κατά του κορονοϊού. Για εξ αποστάσεως συμμετοχή καλέστε πρώτα στο 6932011395.  

“Τα παιδιά μασκοφόροι νίκησαν τον Βασιλιά Κορονοϊό”: Θεατρικό και εικαστικό παιχνίδι στον κήπο του Πολύεδρου

Ποιο είναι το πρόγραμμα για την Πρώτη μέρα στο σχολείο; 

Το πρώτο κουδούνι για τη νέα σχολική χρονιά θα χτυπήσει στις 8:15 το πρωί. Κατά την άφιξη τους στο σχολείο τα παιδιά θα παραμείνουν στο προαύλιο για την τέλεση του Αγιασμού. Έπειτα ανά τμήμα θα οδηγηθούν στις τάξεις τους. 

Η πρώτη ημέρα και η πρώτη εβδομάδα είναι αφιερωμένη στην εκπαίδευση των παιδιών και στην επαξήγηση αλλά και συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς του σε όλες τις βαθμίδες, για τα μέτα προστασία και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ. 

Στη συνέχεια θα υπάρχει επεξήγηση και εμβάθυνση επί του περιεχομένου του έντυπου ενημερωτικού υλικού που έχει σταλεί στα σχολεία και διανομή μάσκας ανά μαθητή και Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς. Ιδιαίτερα για τα δημοτικά, προβλέπεται και η διανομή των ατομικών δοχείων νερού (παγουριών) ανά μαθητή και η διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά θρανίο.

*μη ξεχάσεις να κάνεις ένα Like στη σελίδα μας στο  facebook juniorsclub.gr —>ΕΔΩ 

Oι κανόνες υγιεινής πρέπει να τηρούνται σε όλους τους χώρους (αίθουσες διδασκαλίας, αύλειος χώρος, κοινόχρηστοι χώροι) των σχολείων, των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών. Πρέπει να διαπιστώνεται αν πληρούνται οι όροι σχετικά με τον τακτικό αερισμό των αιθουσών, τον επαρκή καθαρισμό όλων των χώρων, των θρανίων, των γραφείων σε καθημερινή βάση κλπ.

Κατά τη διενέργεια των υγειονομικών ελέγχων πρέπει να δίνεται προσοχή στην τήρηση της εφαρμογής των υγειονομικών διατάξεων αναφορικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις διασφάλισης της υγιεινής της ύδρευσης και της αποχέτευσης με ιδιαίτερη έμφαση στην καθαριότητα και απολύμανση των εγκαταστάσεων των αποχωρητηρίων, καθώς επίσης στον εφοδιασμό τους με χαρτί, σαπούνι και κάδους απορριμμάτων, της διαχείρισης των απορριμμάτων, την γενικότερη τήρηση της καθαριότητας, της επάρκειας του αερισμού και του κλιματισμού ούτως ώστε ο σχολικός πληθυσμός να δραστηριοποιείται σε υγιεινό περιβάλλον και να αποφεύγεται η δημιουργία ανθυγιεινών εστιών.

Διαβάστε επίσης:

Τι ισχύει για απουσίες μαθητών και εκπαιδευτικών λόγω κορονοϊού την νέα σχολική χρονιά

Μαθαίνουμε Ασφαλείς: Παιδιά τραγουδούν τα μέτρα πρόληψης κατά του κορονοϊού στο σχολείο

Το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς – Δείτε το βίντεο

Υπουργείο Παιδείας: Υλοποίηση προγράμματος “Σχολικά Γεύματα” σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020-21

ΕΟΔΥ: Οδηγίες για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια

facebook-fylladio_2-juniorsclub

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν