Εγκυμοσύνη

Ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: 4 tips αν είστε έγκυος

c46bd88f5a3b53a4fff52114794e9988_XL

Αν είστε έγκυος την περίοδο των εορτών χρειάζεται να προσέξετε λίγο παραπάνω τα μεγάλα και ατελείωτα οικογενειακά τραπέζια αλλά και τους χώρους που επιλέγονται για έξοδο. Τα πράγματα που καλό είναι να προσέξετε στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν και το τραπέζι της επόμενης ημέρας είναι:

-Σε περίπτωση που κάποιος από τους ανθρώπους που θα συγχρωτιστείτε, ταλαιπωρείται από κάποια ίωση ή κρυολόγημα, καλό είναι να μείνετε μακριά του.

-Αποφεύγετε τους χώρους με τσιγάρο και ζητήστε ευγενικά από τους γύρω σας να μην καπνίζουν. Το παθητικό κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ιδιαίτερα βλαβερό για το έμβρυο.

-Προσπαθήστε να αντισταθείτε στο τσιμπολόγημα για να μην φουσκώσετε και φορτωθείτε έξτρα κιλά. Αποφύγετε τα καυτερά φαγητά και κρατήστε άμυνα στις υπερβολές που θέλουν τα τραπέζια αυτών των ημερών.

– Πείτε «όχι» στην ορθοστασία και στον έντονο χορό. Τίποτα δεν είναι απαγορευτικό μα σε αυτή τη φάση της ζωής σας, όλα πρέπει να έχουν ένα μέτρο με γνώμονα πάντα να μην κουράζεστε εσείς και το μωρό σας. Αποφύγετε τα ψηλά τακούνια, θα σας ταλαιπωρήσουν στα σίγουρα.