Κοινωνία Προτεινόμενο

Ροδέα: Η παιδική κατασκήνωση που ονειρεύεται κάθε παιδί!

Rodea-camp-for-kids-greece-20-juniorsclub.gr

Επιλέγοντας τη “Ροδέα” για τις καλύτερες κατασκηνωτικές στιγμές του παιδιού σας.

Σε μια μοναδική τοποθεσία, μέσα στο μαγευτικό ελατόδασος, εκεί που ο Ηρακλής πραγματοποίησε τον τέταρτο άθλο του εξολοθρεύοντας τον Ερυμάνθιο κάπρο, στις παρυφές του Ερύμανθου, σε υψόμετρο 800μ., βρίσκεται ο παράδεισος των παιδιών.

Δεν είναι η χώρα του  ποτέ, είναι όμως η κατασκήνωση που κάθε παιδί ονειρεύεται. Η Ροδέα συνορεύει με ελατόδασος σπάνιου φυσικού κάλλους προστατευμένο από το NATURA 2000. Εκεί, δημιουργήθηκε ένα μικρό ορεινό χωριό συνδυάζοντας την παιδική – νεανική ξεγνοιασιά και την επαφή με τη φύση.

Rodea-camp-for-kids-greece-13-juniorsclub.gr

Ο Ερύμανθος είναι όρος με πολλές αντιθέσεις. Στις πλαγιές του υπάρχουν περίπου 970 είδη φυτών. Ανάμεσα σε αυτά υπάρχουν 90 ελληνικά ενδημικά από τα οποία τα 47 είναι ενδημικά της Νότιας Ελλάδας και τα 13 ενδημικά της Πελοποννήσου.

Rodea-camp-for-kids-greece-7-juniorsclub.gr

Η κατασκήνωση Ροδέα στην περιοχή των Καλαβρύτων, δεν θα μπορούσε να έχει κάνει καλύτερη επιλογή για τη δημιουργία της στο συγκεκριμένο μέρος, καθώς δίνει την εκπληκτική δυνατότητα επίσκεψης αλλά και δράσης σε χώρους με απαράμιλλη φυσική ομορφιά καθώς επίσης αποτελεί και μέρος ιστορικής σημασίας.

Rodea-camp-for-kids-greece-11-juniorsclub.gr

Το παιδί στην Ροδέα, μαθαίνει να ανακαλύπτει την αρμονία της φύσης μέσα από την ομαδικότητα και συντροφικότητα. Είναι ένας χώρος που φιλοξενεί παιδιά όλο το χρόνο. Ένα μέρος που δημιουργήθηκε με αγάπη και μεράκι καλύπτοντας όλες τις ανάγκες του παιδιού.

Rodea-camp-for-kids-greece-12-juniorsclub.gr

Μεγάλο πλεονέκτημα για τη θέση της Ροδέας είναι ότι βρίσκεται σε μικρή απόσταση από σημαντικά μνημεία της φύσης όπως το Σπήλαιο Λιμνών Καστριών, το Φαράγγι Βουραϊκού, το δάσος Κάνισκας, το δάσος Περιθωρίου-Ζαρούχλας, το δάσος Αρορνίου-Λάδωνος (Πλανητέρο-Λυκούρια), το όρος Χελμός, την κορυφή Νεραϊδοράχη (2.355χμλ) και ιστορικά μνημία όπως τα Καλάβρυτα-Τόπος θυσίας, Μονή Αγίας Λαύρας και Μεγάλο σπήλαιο, και Αρχαίο Θέατρο Λεοντίου.

Rodea-camp-for-kids-greece-14-juniorsclub.gr

Το καλοκαίρι λειτουργούν τρεις (3) κατασκηνωτικές περίοδοι από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο.

Rodea-camp-for-kids-greece-22-juniorsclub.gr

Τους υπόλοιπους μήνες η κατασκήνωση δέχεται ομάδες νέων σε μονοήμερα, διήμερα και πολυήμερα προγράμματα.

Rodea-camp-for-kids-greece-27-juniorsclub.gr

Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι, μαθαίνουν να εξερευνούν, να ανακαλύπτουν, να εκφράζονται, να συμμετέχουν. Το τέλος της κατασκηνωτικής περιόδου στη Ροδέα, θα βρεί το κάθε παιδί πιο ώριμο, πιο δημιουργικό, με περισσότερη αυτοπεποίθηση και διάθεση για δημιουργία.

Rodea-camp-for-kids-greece-10-juniorsclub.gr

Κατασκηνωτικό Κέντρο -Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας & αγωγής

Δάσος Μανεσίου,Καλάβρυτα-50οχλμ. Πατρών-Καλαβρύτων

Γραφεία Πατρών

Ι.Βλάχου 1 & Γούναρη-Πληροφορίες:Τηλ.2610 343131 – Κιν. 6945.079436 –                  Fax 261043131

Email  rodeacamp@gmail.com

Δείτε τις δραστηριότητες: