Κοινωνία

Ρόδος: Απείλησαν με μαχαίρι δυο 14χρονους και τους λήστεψαν

maxairi-listis

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στην περιοχή του Καρακόνερου με την παραβατικότητα των Ρομά και ενδεικτικό είναι περιστατικό που συνέβη χθες με θύματα δύο ανήλικους.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά χθες γύρω στις 4 το απόγευμα δύο 14χρονοι που περπατούσαν στην περιοχή επί της λεωφόρου Ρόδου-Καλλιθέας έπεσαν θύμα ληστείας από νεαρό Ρομά, ο οποίος πλησίασε τους δύο νεαρούς και ισχυριζόμενος ότι κρατάει μαχαίρι ανάγκασε τον έναν από τους δύο 14χρονους να του δώσει το χαρτζιλίκι του.

Ο νεαρός Ρομά, περίπου 18-20 ετών, πλησίασε τα δύο ανήλικα αγόρια με ποδήλατο και τους ανάγκασε να σταματήσουν, λέγοντάς τους να του δώσουν ότι χρήματα έχουν, γιατί κρατάει μαχαίρι.

Έντρομα τα δύο παιδιά του έδωσαν τα χρήματά που είχαν επάνω τους και στη συνέχεια έσπευσαν φοβισμένα στους γονείς τους, οι οποίοι αμέσως κατήγγειλαν το περιστατικό στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Όπως είναι φυσικό τα δύο παιδιά υπέστησαν σοκ, το ίδιο και οι γονείς που ανησυχούν πλέον και είναι προβληματισμένοι, ακόμη και για να αφήνουν τα παιδιά τους να κυκλοφορούν μόνα τους στην περιοχή του Καρακόνερου. Παράλληλα απευθύνουν έκκληση στις αρμόδιες αρχές να επιληφθούν γιατί η κατάσταση διαρκώς χειροτερεύει.