Κοινωνία

Ρωσία: Μωράκι γεννήθηκε με τρία πόδια, δύο πέη και χωρίς πρωκτό αλλά θα έχει μια κανονική ζωή

moro2121019

Μια “κανονική ζωή” πρόκειται να έχει, σύμφωνα με τους γιατρούς, ένα μωρό που γεννήθηκε με τρία πόδια, δύο πέη και χωρίς πρωκτό. Το αγοράκι, που ήρθε στη ζωή στη Μόσχα, είχε αναπτύξει δύο σύνολα γεννητικών οργάνων και ένα επιπλέον πόδι ενώ βρισκόταν στη μήτρα. Οι γιατροί εκτιμούν ότι τα πρόσθετα μέλη προήλθαν από δίδυμό του που δεν αναπτύχθηκε πλήρως.

*Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα και έγκυρα; Να λαμβάνεις μέρος σε μεγάλους διαγωνισμούς;;; Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook (Juniorsclub.gr) —–> ΕΔΩ

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, η ύπαρξη του τρίτου ποδιού διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια υπερήχου στη μητέρα. Η τελευταία φέρεται να αρνήθηκε να κάνει έκτρωση και το μωρό γεννήθηκε με φυσιολογικό τοκετό τον Ιούλιο του 2018. Λόγω της απουσίας πρωκτού, υποβλήθηκε κατευθείαν σε επέμβαση.

moro121019

Ένα μήνα αργότερα, το μεσαίο πόδι απομακρύνθηκε χειρουργικά από δύο από τους κορυφαίους χειρουργούς παιδίατρους της χώρας ενώ τον Φεβρουάριο ουρολόγοι το υπέβαλαν σε μία ακόμα επέμβαση για την αφαίρεση των επιπλέον γεννητικών οργάνων. Του έγινε επέμβαση και για να τοποθετηθεί ο πρωκτός στη σωστή θέση.

moro1121019

“Πιθανότατα, στην αρχή επρόκειτο για δίδυμα. Το μεσαίο πόδι είχε δύο φτέρνες. Έπρεπε να είναι δύο αγόρια αλλά στη μήτρα έγινε ένα μωρό. Το αγόρι είναι 14 μηνών τώρα. Περπατάει και κοιτάζει γύρω τον κόσμο. Είναι περίεργος” δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας υγείας της Μόσχας.