Κοινωνία

Σαουδική Αραβία: Νόμος να τρώνε ακόμα και τις γυναίκες τους!

woman-with-burka-juniorsclub3

ELENAαπό την Ελένη Βασιλοπούλου

Είναι αισχρό και ανεπίτρεπτο στις μέρες μας να επιτρέπεται ακόμα εξευτελισμός, ο βιασμός και κάθε μορφή κακοποίησης των γυναικών. Είναι ανήθικο και ανέντιμο να ορίζονται νόμοι που επιτρέπουν ακόμη και τον κανιβαλισμό.

Ένα τέτοιο αχαρακτήριστο δικαίωμα κατοχυρώθηκε από άνδρες για τους άνδρες στη Σαουδική Αραβία. Όσο τραγικό και εξωφρενικό κι’ αν ακούγεται, εκτός από να τις  βασανίζουν, να τις λιθοβολούν, να τις βιάζουν και να σκοτώνουν τις γυναίκες τους, τώρα επιτρέπεται και να τις φάνε όταν είναι πολύ πεινασμένοι.

woman-with-burka-juniorsclub

Ένας μουφτής είναι ο άνθρωπος που άναψε το πράσινο φως στον κανιβαλισμό, αφού έβγαλε νόμο που προστατεύει τους άνδρες που θα φάνε τις γυναίκες τους, αλλά μόνο σε περίπτωση που είναι πολύ πεινασμένοι.

Από την άλλη αποδέκτης κριτικών και διαφόρων σχολίων είναι ο ηγέτης του κράτους, ο Abdul Aziz bin Abdullah, ο οποίος δείχνει να αποδέχεται την απόφαση αυτή.

woman-with-burka-juniorsclub4

Η διεθνής κοινότητα εκφράζει την ανησυχία της για τον νέο αυτό νόμο, καθώς φοβούνται ότι εκτός από τους δημόσιους λιθοβολισμούς και τις αναίτιες δολοφονίες που αποτελούν την οδυνηρή πραγματικότητα για τις γυναίκες, σύντομα θα γίνουμε μάρτυρες ακόμη πιο φρικαλέων περιστατικών.

woman-with-burka-juniorsclub2

Επίσης, να θυμηθούμε και τον νέο έλεγχο που υφίστανται οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία, οι οποίες δεν έχουν το δικαίωμα να οδηγούν αυτοκίνητο ή να ταξιδεύουν χωρίς την άδεια του «κηδεμόνα» τους.

Το νέο ηλεκτρονικό σύστημα, που έχουν εγκαταστήσει οι σαουδαραβικές αρχές, θα προειδοποιεί τις οικογένειές τους τη στιγμή ακριβώς που εγκαταλείπουν τη χώρα.

Από την περασμένη εβδομάδα ο πατέρας, σύζυγος, αδελφός ή δάσκαλος των γυναικών λαμβάνει στο κινητό του τηλέφωνο ένα SMS που τον ενημερώνει ότι η γυναίκα, η οποία είναι υπό τη νόμιμη κηδεμονία του, διέσχισε τα σύνορα της χώρας, ακόμα κι αν ταξιδεύει μαζί του.

Οι γυναίκες δεν έχουν κανένα δικαίωμα σ’ αυτές τις χώρες, με αυτούς τους νόμους και πρέπει να καταλάβουμε ότι κανείς μας δεν πάει μπροστά. Όλους μας πρέπει να μας επηρεάζει αυτό. Δεν υπάρχει πολιτισμός, εξέλιξη, δημοκρατία, ελευθερία όταν υπάρχουν χώρες που η θρησκεία τους καθορίζει όλη τη τους τη ζωή.