Σεμινάριο: STAY SAFE – Πρώτες βοήθειες για παιδιά και ενήλικες από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, διοργανώνεται το εκπαιδευτικό σεμινάριο STAY SAFE – πρώτες βοήθειες, για μωρά, παιδιά και ενηλίκους σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τον υπεύθυνο – εκπαιδευτή σε θέματα ασφαλείας, Γιώργο Μιμμή. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του διαδικτυακού μέσου ενημέρωσης www.juniorsclub.gr και της Ομάδας BiTUP (Bioscientific Team University of Patras) !!! 

Έπειτα από την μεγάλη ανταπόκριση που είχαν τα προϊγούμενα εξειδικευμένα σεμινάρια, όπως το σεμινάριο—->: Πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο πρώτες βοήθειες για παιδιά και μέτρα ασφαλείας, τώρα έρχεται να πραγματοποιηθεί κατόπιν αιτήματος πολλών γονέων, εκπαιδευτικών και φοιτητών, το νέο σεμινάριο STAY SAFE – πρώτων βοηθειών.

Save the date: Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, 11:00-3:00μ.μ. στη σχολή αυτοάμυνας – εκγύμνασης Raptor KRAV MAGA, Καραϊσκάκη 141 και Γεροκωστοπούλου. 

Το σεμινάριο θα έχει πρακτική άσκηση από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό–Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Επίσης, θα αναφερθούν θέματα για την καθημερινή μας ασφάλεια και θα παρουσιαστούν τεχνικές αυτοάμυνας, από τον εκπαιδευτή Raptor krav maga υπεύθυνο σε θέματα ασφαλείας, Γιώργο Μιμμή.

Το www.juniorsclub.gr έχει μόνιμη συνεργασία με τον Γιώργο Μιμμή και υπάρχει ειδική στήλη STAY SAFE —> Θέματα ασφαλείας —> δείτε ΕΔΩ (για θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα μας, σχετικά με την ασφάλεια μας). 

Το σεμινάριο είναι δωρεάν και πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή στο 6932011395. 

Απευθύνεται σε γονείς, φοιτητές και εκπαιδευτικούς. 

Ο εκπαιδευτής Γιώργος Μιμμής θέτει τρία βασικά ερωτήματα και απαντά: 

«Πόσοι από εσάς, έχετε κάνει με την οικογένεια σας πλάνο, για το τι θα κάνετε σε περίπτωση σεισμού; 

Πολλοί απαντούν θετικά. 

Πόσοι έχετε κάνει με τα παιδιά σας ή μόνοι σας πλάνο, για το τι θα κάνετε σε περίπτωση πυρκαγιάς; 

Εδώ έχουμε ελάχιστες θετικές απαντήσεις. 

Πόσοι έχετε κάνει πλάνο, για το τι θα κάνετε σε περίπτωση εισβολής στο σπίτι; 

Σ΄αυτή την ερώτηση δεν έχω ακούσει κανέναν Έλληνα ακόμα, να μου απαντήσει θετικά. Κάποιοι έχουν πλάσει κάποια σενάρια στο μυαλό τους, αλλά δεν έχουν κάνει ποτέ καμία συζήτηση με την οικογένεια τους, για να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν αν συμβεί κάτι τέτοιο… 

Έτσι ακριβώς και με τις πρώτες βοήθειες, λίγοι είναι αυτοί, οι οποίοι μπορούν και γνωρίζουν να προσφέρουν σημαντική βοήθεια στο συνάνθρωπο ή σε κάποιο μέλος της οικογένειας, όπως το παιδί τους. 

Αυτό το σεμινάριο έχει σκοπό να προετοιμάσει και να βοηθήσει να καταλάβει το κοινό, τη σημασία της πρόληψης και της άμεσης βοήθειας, χωρίς πανικό. 

53343555_1098675590337814_8464243203011248128_n

 

Πώς σας φάνηκε;
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ίσως σας ενδιαφέρουν