Θέματα υγείας Προτεινόμενο

Συγκινητικό!!! 5χρονο κοριτσάκι βοηθά τον αδερφό της με ανίατη ασθένεια να ντυθεί και να φάει

0000054aaout1

Γεμάτες τρυφερότητα και αγάπη είναι οι φωτογραφίες που δείχνουν την 5χρονη Phoebe Wilkinson να φροντίζει τον 3χρονο αδερφό της Joel, ο οποίος πάσχει από μία σοβαρή ανίατη ασθένεια μυϊκής ατροφίας (Duchenne Muscular Dystrophy). Εξαιτίας αυτής μάλιστα αργότερα θα είναι ανίκανος να περπατήσει.

Ο μικρός διαγνώστηκε με Μυϊκή Δυστροφία τύπου Duchenne, πριν από έξι μήνες όταν οι γονείς του, Emma, 33 ετών και Chris, 36 ετών,  διαπίστωσαν πως στην κυριολεξία πάλευε να μάθει να περπατάει.

Η Μυϊκή Δυστροφία τύπου Duchenne (DMD), είναι ένας είδος μυοπάθειας (πάθησης των μυών), μια γενετική, εκφυλιστική πάθηση που επηρεάζει τους μύες σε ολόκληρο το σώμα. Η πάθηση DMD θεωρείται μια από τις πιο συχνές μυοπάθειες. Επηρεάζει περίπου 1 στις 3.000 αγόρια.

0000058a

Οι γονείς του Joel κατέρρευσαν όταν οι γιατροί τους είπαν πως η εν λόγω ασθένεια δεν έχει θεραπεία και πως ο μικρός θα ζήσει μέχρι τα 20 του χρόνια. Έτσι αποφάσισαν τα χρόνια που θα ζήσει ο γιος τους, να είναι γεμάτα χαρά!

0000056a

Στο πλάι του Joel και η 5χρονη αδερφή του, η οποία όπως βλέπετε στις φωτογραφίες τον φροντίζει πάρα πολύ στο σπίτι αλλά και στο σχολείο. Τον ντύνει, του δένει τα κορδόνια των παπουτσιών του, τον ταΐζει ενώ στα διαλείμματα στο σχολείο, δεν παίρνει τα μάτια της από πάνω του.

Ο μικρός δυσκολεύεται να περπάτησε πολύ ή ανέβει τις σκάλες, ενώ σε λίγο καιρό θα αναγκαστεί να χρησιμοποιεί αναπηρική καρέκλα.

000057a