Κοινωνία Προτεινόμενο

Συγκλονιστικά βίντεο παρουσιάζουν την προσπάθεια να κρατήσουν στη ζωή ένα κοριτσάκι 2 ετών – Μάταια όμως… άλλο ένα θύμα του πολέμου – Τραγική φιγούρα ο πατέρας

paidi-nekro-3-juniorsclub.gr

Δεν μπορεί να πιστέψει ότι έχει χάσει τα πάντα. Αρνείται να αποδεχτεί πως το μόλις 2 ετών αγγελούδι του δεν ζει πια. Την κρατά στα χέρια του, κλαίει γοερά και αρνείται να την αφήσει για να την κηδέψουν.

paidi-nekro-8-juniorsclub.gr

Είναι άλλη μια σπαρακτική ιστορία από τη Γάζα, όπου η βία έχει αναζωπυρωθεί ξανά, «αναγκάζοντας» την παγκόσμια κοινή γνώμη να στρέψει το βλέμμα της εκεί. Για τους Παλαιστίνιους, η βια και οι βομβαρδισμοί από τους Ισραηλινούς είναι καθημερινότητα. Καθημερινά χάνονται ζωές. Αυτή τη φορά, ήταν η δύο ετών Ραχαφ Χασάν το νέο θύμα του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

paidi-nekro-5-juniorsclub.gr

Το δύο ετών κοριτσάκι σκοτώθηκε μαζί με την έγκυο μητέρα του, όταν το σπίτι τους καταστράφηκε από έναν ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό. Ο πατέρας της επέζησε. Τραυματίστηκε, αλλά έζησε. Την Κυριακή, έγινε η κηδεία του μικρού κοριτσιού. Πριν την οδηγήσουν στην τελευταία της κατοικία, την πήγαν για τον τελευταίο ασπασμό στον τραυματισμένο πατέρα της. Κι εκείνος, δεν ήθελε να την αφήσει από την αγκαλιά του.

Ο Γιαχιά Χασάν δεν θέλει να πιστέψει πως έχει χάσει ό,τι αγαπούσε. «Ξύπνα κόρη μου, ξύπνα» φωνάζει με λυγμούς. Της φιλά το κεφάλι, της χαϊδεύει τα μαλλιά. Ελπίζει σε ένα θαύμα. Δεν αφήνει το παιδί από την αγκαλιά του και κάποιος αναγκάζεται να του το πάρει για να γίνει η κηδεία.

Τα σπαρακτικά video κάνουν το γύρο του κόσμου και συγκλονίζουν: