Εγκυμοσύνη Προτεινόμενο

Σημαντική η ανάγνωση στην εγκυμοσύνη από την Κατερίνα Βασιλοπούλου

eguos.juniorsclub.4

katerinavasilopoulou-juniorsclubτης νηπιαγωγού Κατερίνας Βασιλοπούλου – Ειδική Παιδαγωγό MSc 

Απ’ τον πέμπτο μήνα κύησης, το έμβρυο ακούει και αναγνωρίζει ήχους και φωνές, ιδίως της μητέρας του. Δεν είναι τυχαίο που οι έγκυες χαλαρώνουν με κλασική ή απαλή μουσική, αφού το ίδιο νιώθει και το έμβρυο.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με την ανάγνωση βιβλίων κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, με την οποία ενισχύουμε γνωστικά και συναισθηματικά το βρέφος. Συγκεκριμένα, μέσα από την ανάγνωση αναπτύσσεται συναισθηματικός δεσμός μεταξύ μητέρας-βρέφους, ενδυναμώνεται το μυαλό του παιδιού, αφού ενεργοποιούνται οι γλωσσικές ικανότητες που θα αναπτύξει στα πρώτα χρόνια της ζωής του και μειώνονται οι πιθανότητες για τυχόν μαθησιακές δυσκολίες στη μετέπειτα σχολική ζωή του.

hΕπίσης, έρευνες δείχνουν ότι ένα νεογέννητο μωρό σε στιγμές που είναι πιο νευρικό και ανήσυχο, μπορεί να ηρεμήσει, ακούγοντας και αναγνωρίζοντας μια ιστορία που άκουγε τους τελευταίους μήνες της ενδομήτριας ζωής του.

eguos.juniorsclub.3Όπως προαναφέραμε, είναι γνωστό ότι το έμβρυο μέσα από την κοιλιά αναγνωρίζει την φωνή της μητέρας του και ηρεμεί με αυτή, το ίδιο μπορεί να γίνει και με την φωνή του μπαμπά, ώστε το βρέφος ως νεογέννητο να την νιώθει οικεία. Αφιερώστε λοιπόν χρόνο και αγγίζοντας απαλά την κοιλιά σας, μιλήστε στο παιδί σας και αυτό σίγουρα θα ανταποκριθεί στην τρυφερότητα σας και θα επικοινωνήσει μαζί σας!

 *Θέλεις να ενημερώνεσαι άμεσα και έγκυρα; Να λαμβάνεις μέρος σε μεγάλους διαγωνισμούς;;; Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο Facebook (Juniorsclub.gr) —–> ΕΔΩ