Πολιτισμός

Συναυλία από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, αφιερωμένη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες

Rock

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στις 30 Μαρτίου, η Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, αφιερωμένη στην προσφυγιά και στη μετανάστευση.

Η εκδήλωση ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο δράσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου «Στηρίζω τους πρόσφυγες, υποστηρίζω τους ανθρώπους».

orchestra

«Ξενιτεμένο μου πουλί…», ήταν ο συμβολικός τίτλος της συναυλίας και ανάλογη η θεματολογία των τραγουδιών που παρουσιάστηκαν. Ανάμεσα στα άλλα ακούστηκαν τα τραγούδια: «Το τραγούδι της ξενιτιάς», «Προσφυγάκι» «Τα λιμάνια», «Ο πρόσφυγας», »Παραπονεμένα λόγια», «Γράμματα μου στέλνεις», «Τώρα που πας στη ξενιτιά», κ.ά.. Τα τραγούδια παρουσιάστηκαν διαδοχικά από τις Παραδοσιακές και Σύγχρονες Ορχήστρες, τη Ασυγκέραστη Ορχήστρα, το Σύνολο Μπουζουκιών, το RockΣύνολο και τα ξεχωριστά Σύνολα Σαντουριών.

Οι θεατές καταγοητεύθηκαν από τις μουσικές αποδόσεις των μαθητριών/των στο τραγούδι και στα ποικίλα μουσικά όργανα, εντυπωσιάστηκαν επίσης από την ύπαρξη των διάφορων ορχηστρών. Συγκινήθηκαν από τα τραγούδια και τα ενδιάμεσα συνοδευτικά κείμενα με αναφορές στου πρόσφυγες, στους μετανάστες στα ξένα και στο «Νόστιμον Ήμαρ» των ξενιτεμένων όλων των χρονικών περιόδων, για οποιοδήποτε λόγο.