Απόψεις Προτεινόμενο

ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΩΡΑ το χλευασμό! Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσα τους ΠΑΙΔΙΑ, που δίνουν τη μάχη για να ζήσουν και να μην κολλήσουν τον ιο COVID-19.

παιδι

της δημοσιογράφου, Ελένης Βασιλοπούλου  @elena_juniorsclub

Σας παρακαλώ, ΑΡΚΕΤΑ! Πρέπει να σταματήσετε ΤΩΡΑ, αυτή την ανοήτη, τραγελαφική συσχέτιση με το ΘΑΝΑΤΟ των πασχόντων από σοβαρές ασθένειες -ακόμα και ανίατες-, όπου καταγράφηκαν στη ΛΙΣΤΑ των ανθρώπων με COVID-19 και δυστυχώς οδηγήθηκαν από τον ιό μια ώρα αρχύτερα. 

Σας παρακαλώ να σταματήσετε ΤΩΡΑ! 

Υπάρχουν χιλιάδες συνάνθρωποι μας, ΠΑΙΔΙΑ και ενήλικες, όπου δίνουν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ τη μάχη τους, για να ζήσουν.

Τι θα έλεγες σ” ένα παιδί που πάσχει από Λευχαιμία και κάνει χημειοθεραπείες ή βρίσκεται σε άλλο στάδιο αντιμετώπισης της ασθένειας του; Αν αυτό το παιδί, ήταν δικό σου, θα ρίσκαρες τη ζωή του; Επειδή, έχει νοσήσει από μια σοβαρή ασθένεια θα πρέπει να το θέσουμε σε κίνδυνο να νοσήσει από τον COVID-19 ; 

Κοίταξε στα μάτια ένα παιδί, όπου ο πατέρας του είναι Νεφροπαφής και κάνει αιμοκάθαρση. Κοίταξε το και πες του, τις ανόητες θεωρίες σου. Αυτός ο άνθρωπος αν νοσήσει θα πεθάνει και αιτία θα είναι ο COVID-19 και όχι η νεφρική ανεπάρκεια. Τι θα έλεγες λοιπόν στο παιδί του; Θα τολμούσες να πεις, «Ο πατέρας σου πέθανε από νεφρική ανεπάρκεια;» 

Έχεις καταλάβει ότι εκτός από τους ηλικιωμένους, τον πατέρα, την μητέρα, τον παππού και τη γιαγιά, έχουμε πολλές ακόμη ευπαθείς ομάδες που ΑΝ νοσήσουν από τον COVID-19, μπορεί να μην επιζήσουν;

Χιλιάδες άνθρωποι δίνουν τη μάχη με τον Καρκίνο και μη τολμήσεις να μου πεις για τον Καρκινοπαθή τελευταίου σταδίου, γιατί ΕΙΣΑΙ ΑΝΟΗΤΟΣ, ΔΕ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ. Αυτός ο άνθρωπος αγαπά τη ζωή περισσότερο από εσένα που την έχεις δεδομένη. Πονάει σωματικά και ψυχικά κι όμως ζει, το κάθε λεπτό, την κάθε στιγμή με την οικογένεια του. Βλέπει το θάνατο και μιλάει για ΖΩΗ! Λιγοψυχάει μπροστά στο κίνδυνο του COVIC-19 γιατί ξέρει ότι αν νοσήσει από αυτόν τον ιο, τότε θα χάσει μήνες, μέρες, ώρες από τη ζωή του, από την οικογένεια του. Αυτός ο άνθρωπος αν νοσήσει από τον ιο, θα πεθάνει από τον ιο και όχι από τον Καρκίνο. 

Υπάρχουν χιλιάδες  Νεφροπαθείς που βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο νεφρικής ανεπάρκειας και υποβάλλονται κάθε δεύτερη ημέρα σε διαδικασία αιμοκάθαρσης. Τι θα πεις σ” αυτον τον Νεφροπαθή, ΕΣΥ, Ο ΕΞΥΠΝΑΚΙΑΣ; Αν νοσήσει από τον COVIC-19, θα κάνεις πάλι τον ανόητο συσχετιμό και θα πεις «Πέθανε, επειδή ήταν νεφροπαθής» Όχι, αυτόν τον άνρωπο τον σκότωσε ο ιος και όχι η νεφροπάθεια του. 

Η λίστα των ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ μας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες είναι μεγάλη, γι αυτό ΠΡΟΣΕΧΕ, Εσύ, που κάνεις τις ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ για τις Θεωρίες Συνωμοσίας, μη συνωμοτήσει το σύμπαν εναντίον σου. 

Στη λίστα αυτή να προσθέσεις παιδιά και ενήλικες, που πάσχουν από καρδιαγγειακά νοσήματα όπως είναι για παράδειγμα,  καρδιακή ανεπάρκεια, η στεφανιαία νόσος και η αρτηριακή υπέρταση. 

Παιδιά και ενήλικες με χρόνια αναπνευστικά νοσήματα, όπως για παράδειγμα η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), χρόνιο βρογχικό άσθμα, πνευμονική ίνωση. 

Στη λίστα αυτή να συμπληρώσεις και τα άτομα όλων των ηλικιών με  σακχαρώδη διαβήτη, ο COVID-19 είναι σημαντικός παράγοντας κινδύνου για τη ζωή τους. Μάλιστα έρευνες έχουν συσχετίσει το διαβήτη με αυξημένο ποσοστό θνητότητας μετά από λοίμωξη από τον κορονοϊό. ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ, ΔΕΝ ΠΕΘΑΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ. 

ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ τα άτομα που βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή! Αυτοί πάλι, είναι τόσο ευάλωτοι που ο ιος δεν θα τους χαρίσει ούτε λεπτό… 

Αυτοί οι ασθενείς που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να νοσήσουν πιο βαριά εφόσον κολλήσουν τον COVID-19 και να εμφανίσουν σοβαρές επιπλοκές, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να νοσηλευτούν, με σοβαρό κίνδυνο απώλειας της ζωής τους. 

Στην οικογένεια μου, έζησα την απώλεια δικού μου ανθρώπου από καρκίνο. Σε πληροφορώ εξυπνάκια, ό,τι κάνενας άνθρωπος ακόμη και ο ασθενής με καρκίνο τελευταίου σταδίου, δε θέλει να πεθάνει, ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, παλεύει για να έχει παράταση ζωής, ώρα με την ώρα, μέρα με την ημέρα. 

Εμείς, μιλούσαμε στον άνθρωπο μας και του κρατούσαμε το χέρι, μέχρι την τελευταία στιγμή!

Οφείλουμε ΟΛΟΙ μας, να προστατέψουμε τους συνανθρώπους μας! Έχουμε ευθύνη και δεν έχουμε το δικαίωμα να τους εκθέτουμε σε κίνδυνο. 

Σκέψου το παιδί που χάνει ΝΩΡΙΤΕΡΑ τον πατέρα ή την μητέρα του, επειδή νόσησε από COVID-19!

Σκέψου τον ανείπωτο πόνο των γονέων, μιας μάνας που θρηνεί επειδή έχασε το παιδί της από COVID-19, ενώ έδινε την μάχη με την ασθένεια του και είχε ελπίδες για ζωή;  

Και ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ να μου πεις «Σιγά, αφού θα πέθαινε έτσι κι αλλιώς» και να το παίξεις ΘΕΟΣ, γιατί ποτέ κανείς, δεν ξέρει πόσο μακρύ είναι το νήμα της ζωής του. 

ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΩΡΑ, ΝΑ ΠΛΗΓΩΝΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ, να είσαι αγενής απένατι στους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ εκείνους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. ΣΤΑΜΑΤΑ να γράφεις την ΑΝΟΗΤΗ ΓΝΩΜΗ σου και να ΑΝΑΡΤΑΣ στα social media τις θεωρίες σου χλευάζοντας τη ΖΩΗ και το ΘΑΝΑΤΟ! Προσβάλεις τις οικογένειες των ανθρώπων που πέθαναν από COVID-19. Μειώνεις τη μάχη των ιατρών και νοσηλευτών. Απαξιώνεις την προσπάθεια και τη μάχη που κάνουν άνθρωποι ευπαθών ομάδων για να ζήσουν. 

Κοίτα στα μάτια αυτά τα παιδιά και ζήτα ΣΥΓΓΝΩΜΗ! Να εύχεσαι να γίνουν καλά, να μην εκτεθούν στο ιο του COVID-19 και να έχεις το νου σου, σε όσους εκθέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους! 

cc1e144ac6401d84dd899695e2df2834

karkinos-juniorsclub-810x536