STAY SAFE – Raptor Krav Maga: Το πρώτο σεμινάριο με συμβουλές και τεχνικές αυτοάμυνας από τον Γιώργο Μιμμή – Δηλώστε τώρα συμμετοχή- (Βίντεο)

Ο ιδρυτής και δάσκαλος του Raptor Krav Maga, Γιώργος Μιμμής, δημιούργησε τον δικό του χώρο ενημέρωσης, εκγύμνασης και εκπαίδευσης για γυναίκες και άνδρες άνω των 18 ετών. (Ηρώων Πολυτεχνείου 92, Πάτρα)

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, γίνονται ειδικά σεμινάρια ενημέρωσης και ταχύρρυθμης εκπαίδευσης (τεχνικές αυτοάμυνας raptor krav maga και ουσιαστικές συμβουλές) με σκοπό την αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας.

Είναι γεγονός ότι το αστυνομικό δελτίο ενέχει καθημερινά θέματα επιθέσεων προς αθώους, ανυποψίαστους πολίτες. Η εγκληματικότητα συνεχώς αυξάνει τα ποσοστά της στην Ελλάδα. Το να μπορείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου, είναι πλέον απαιτούμενο.

giorgos-mimmis-krav-maga-juniorsclub.gr

 -Τι είναι το σεμιναρίο “STAY SAFE”;

Πρόγραμμα πρόληψης, πρώιμης ανίχνευσης και αντιμετώπισης κάθε μορφής βίας για ενήλικες, γυναίκες και άνδρες ανεξαρτήτου σωματικής διάπλασης και μυϊκής δύναμης.

Σκοπός του προτεινόμενου προγράμματος είναι η δημιουργία εκπαιδευτικών κύκλων παρέμβασης για την πρόληψη, την πρώιμη ανίχνευση και την άμεση αντιμετώπιση κάθε μορφή βίας, το οποίο θα συμβουλεύσει και θα εκπαιδεύσει τους παρευρισκομένους σε θεωρητικό επίπεδο (μέτρα ασφάλειας για το σπίτι, το δρόμο, στο σχολείο, στο αυτοκίνητο, σε κλειστούς χώρους, σε σκοτεινά σημεία κ.α.) ενώ θα αναλάβει την εκμάθηση τους μέσω τεχνικών αυτοάμυνας που μπορούν να εφαρμοστούν από όλους.

 -Ενημέρωση και εκπαίδευση βασικών αρχών ασφάλειας των νέων σε διάφορους χώρους, μόνοι ή με φίλους, κατά τη διάρκεια του 24ώρου:

Μέτρα ασφαλείας στο σπίτι. 

Μέτρα ασφαλείας στο αυτοκίνητο (όταν ταξιδεύουν/που σταθμεύουν και τι πρέπει να προσέχουν/στάση σε φωτεινό σηματοδότη, σε  στοπ ή για κάποιον άλλον λόγω/ έλεγχο αυτοκινήτου και χρήση κόρνας, φώτα κυκλοφορίας κ.α. όταν αντιμετωπίζουν κίνδυνο/ κ.α.)

Μέτρα ασφαλείας στον δρόμο(πλευρά πεζοδρομίου που κινούνται/ όταν κάποιοι τους παρακολουθούν/ κινούμενοι με ανήλικα ή με καροτσάκια με μωρά/ όταν ψωνίζουν/ επιστροφή από διασκέδαση τη νύχτα/ σε ΑΤΜ/ με ηλικιωμένα άτομα/ όταν κρατούν τσάντες/ κ.α.)

Μέτρα ασφαλείας για τους ίδιους και για το σπίτι, κατά  την έξοδο τους για διασκέδαση ή όταν πηγαίνουν διακοπές.

seminario-stay safe- raptor krav maga-Ενημέρωση και αντιμετώπιση κακοποίησης. Διαχείριση συναισθημάτων και άμεση αντίδραση απώθησης και αποφυγής.

-Ενημέρωση και αντιμετώπιση ενδοοικογενειακής βίας.

-Ενημέρωση και αντιμετώπιση υποψηφίων απαχθέντων για διάφορους λόγους.

-Τεχνικές αυτοάμυνας για να αντιμετωπίσουν κάθε μορφή απειλής.

-Ενημέρωση και αντιμετώπιση σεξουαλικής παρενόχλησης και βιασμού. Εκπαίδευση και μέτρα πρόληψης για προς αποφυγήν σεξουαλικών επιθέσεων. Αναγνώριση του βιαστή, μαθαίνουν πως σκέφτεται ο πιθανός βιαστής και πως επιλέγει τα θύματα του καθώς και τα μέρη που προτιμά.

-Ενημέρωση και αντιμετώπιση θυμάτων σεξουαλικών επιθέσεων:

Ενεργητική & Παθητική Άμυνα

Οι πρώτες ώρες είναι κρίσιμες. Τι πρέπει να κάνουν ;

Με ποιον θα έρθουν σε επαφή

Άμεση μεταφορά σε νοσοκομείο, ενημέρωση αστυνομία,ψυχολογική βοήθεια μετατραυματικο σοκ

Για να μην πέσεις θύμα δεν πρέπει να δείχνεις θύμα. Η αυτοπεποίθηση αυτή αποκτιέται με την εκμάθηση απλών τεχνικών που μπορούν να εφαρμοσθούν από άτομα ανεξάρτητα από τι μυϊκή δύναμη διαθέτουν. 

Ο δάσκαλος του krav maga Γιώργος Μιμμής: 

 ¨Το krav Maga στα εβραϊκά σημαίνει «μάχη-επαφή» και ξεκίνησε από τον Ουγγρικής καταγωγής Ίμι Λίχτενφελντ, ο οποίος την εποχή του μεσοπολέμου στην Ευρώπη, με την αύξηση του αντισημιτισμού  έβλεπε τους ομόθρησκούς του (Εβραίους) να πέφτουν θύματα επιθέσεων. Έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει ένα σύστημα αυτοάμυνας που θα είναι εύκολο στην εκμάθηση του και στην εφαρμογή του, ανεξαρτήτως σωματικής διάπλασης, φύλου και ηλικίας. Με την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ εντάχθηκε στον στρατό και εκεί εξέλιξε το krav maga.  

Είναι μια πολεμική τέχνη η οποία δεν βασίζεται σε δόγματα. Διαρκώς εξελίσσεται και εδώ πρέπει να προσέξουν όσοι επιθυμούν να ασχοληθούν με αυτό, γιατί είναι αρκετοί αυτοί που αντιγράφουν κάποια βίντεο και το παίζουν δάσκαλοι. Ο καλός δάσκαλος είναι αυτός που ψάχνει τα κενά σε κάθε τεχνική. Δεν κάνουμε αγώνες, εδώ πρέπει να λειτουργήσεις άμεσα και αποτελεσματικά

Ο Ελληνικής καταγωγής George Mimmis, κλείνει ενάμιση χρόνο από τότε που επέστρεψε στην Ελλάδα και σε μια πόλη άγνωστη για αυτόν, την Πάτρα, με σκοπό να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του, να διδάξει μέσα από την εμπειρία του βασικές αρχές ασφάλειας και αυτοάμυνας.

Ο George Mimmis, με 27ετή εμπειρία στα θέματα ασφαλείας, εκπαιδευμένος από Ισραηλινούς και Νοτιοαφρικανούς, πέρασε τη μισή του ζωή στην Ν. Αφρική, σε Πολιτείες των Η.Π.Α. και γύρισε σχεδόν όλο τον κόσμο, αναλαμβάνοντας την ευθύνη και το σχεδιασμό ασφαλείας υψηλών προσώπων.

Ο George Mimmis, ήρθε στην Ελλάδα για να μεταδώσει τις γνώσεις του, την φιλοσοφία του και να καθιερώσει το Raptor krav maga

Αυτό φαίνεται ότι το αναγνωρίζουν κάποιοι και έπειτα από έγκριση του Αρχηγού της Πολεμικής Αεροπορίας, ο George Mimmis με ένα επιτελείο συνεργατών, βρέθηκε στην 117 Πτέρυγα Μάχης, για να μιλήσει στους αεροπόρους και στις οικογένειες τους, για τοSTAY SAFE”  που αφορά στην σύγχρονη μορφή του εγκλήματος – βίας στην Ελλάδα και να τους παρουσιάσει τρόπους αντιμετώπισης μέσω οδηγιών και τεχνικών raptor krav maga.

raptor krav maga

What’s your Reaction?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Ίσως σας ενδιαφέρουν